Szerbia
Lukasenka a protokolltól eltérve üdvözölte Šešeljt

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke„felrúgta a protokollt, amikor ma a szerb parlamentben, ahol egyébként a köztársasági képviselőkhöz szólt, odament Vojislav Šešeljhez, a Szerb Radikális Párt vezetőjéhez és üdvözölte.

Lukasenkát megtapsolták a képviselők miközben belépett a parlament üléstermébe, majd ránézett Šešeljre, megállt, odament hozzá és szélesre tárt karokkal, mosolyogva üdvözölte.

A kétnapos hivatalos látogatáson Belgrádban tartózkodó fehérorosz elnök a szerb parlamentben kioktatta a szerb képviselőket a demokráciából és a szabad választásokról, amelyek a saját országában a következőképpen néznek ki: az ellenzéknek egyetlen egy helyen sincs a képviselőházban, az elnöki választásokon résztvevő egyetlen riválisa száműzetésben él, a sajtószabadságot és a kritikus gondolkodásmódot pedig a lehető legnagyobb mértékben elfojtották.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cinike
2019. DECEMBER 3. [ 19:02 ]

Először olvasom így írva az elnök nevét. Lukasenkoként szereztem róla anno tudomást a sajtóból. Azonban a magyar wikipedián már valóban Lukasenkaként szerepel. Ez, és az utolsó bekezdés számomra arra utal, hogy a cikket egy friss cikkíró készítette. Hajrá!

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2019. DECEMBER 3. [ 19:45 ]
Ha a Wikipédiát nézte, akkor most sem lepődhetett meg. Ott is így van. Hozzászoktunk a belarusz elnök nevének orosz átírásához.

Vučić Görögországban tárgyalt - illusztráció
2019. DECEMBER 10.
[ 11:45 ]
Az amerikai Idegen Vagyont Ellenőrző Hivatal (OFAC) kibővítette azt az ún. feketelistát, amelyen magán- és jogi személyek is szerepelnek, és amelyre a bővítés után felkerült kilenc szerbiai személy és néhány vállalat is. Ezek a személyek azért kerültek fel a feketelistára, mert kapcsolatban állnak Slobodan Tešić...
2019. DECEMBER 10.
[ 9:10 ]
Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt (SNS) alelnöke, egyébként jogász, bűnvádi feljelentést tett ma Aleksandar Vučić szerb elnök és testvére, Andrej Vučić ellen, hogy jogi úton állapítsák meg az igazságot, s elhárítsanak minden gyanút, hogy bármi közük van a Jovanjica-ügyhöz és, hogy kapcsolatban állnak a birtok...
2019. DECEMBER 9.
[ 16:31 ]
Egy nagyszombati (Trnava) székhelyű vállalatnál tartott vizsgálatot követően a szlovák rendőrség kilenc szerbiai állampolgárt utasított ki az országból. Egyikük illegálisan tartózkodott Szlovákiában, nyolcnak a munkaviszonya nem volt legális – közölte a szlovák rendőrség. „A szóban forgó külföldiek ügye a...
2019. DECEMBER 9.
[ 14:42 ]
Beolvasás folyamatban