Szerbia
Lukasenka a protokolltól eltérve üdvözölte Šešeljt

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke„felrúgta a protokollt, amikor ma a szerb parlamentben, ahol egyébként a köztársasági képviselőkhöz szólt, odament Vojislav Šešeljhez, a Szerb Radikális Párt vezetőjéhez és üdvözölte.

Lukasenkát megtapsolták a képviselők miközben belépett a parlament üléstermébe, majd ránézett Šešeljre, megállt, odament hozzá és szélesre tárt karokkal, mosolyogva üdvözölte.

A kétnapos hivatalos látogatáson Belgrádban tartózkodó fehérorosz elnök a szerb parlamentben kioktatta a szerb képviselőket a demokráciából és a szabad választásokról, amelyek a saját országában a következőképpen néznek ki: az ellenzéknek egyetlen egy helyen sincs a képviselőházban, az elnöki választásokon résztvevő egyetlen riválisa száműzetésben él, a sajtószabadságot és a kritikus gondolkodásmódot pedig a lehető legnagyobb mértékben elfojtották.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cinike
2019. DECEMBER 3. [ 19:02 ]

Először olvasom így írva az elnök nevét. Lukasenkoként szereztem róla anno tudomást a sajtóból. Azonban a magyar wikipedián már valóban Lukasenkaként szerepel. Ez, és az utolsó bekezdés számomra arra utal, hogy a cikket egy friss cikkíró készítette. Hajrá!

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2019. DECEMBER 3. [ 19:45 ]
Ha a Wikipédiát nézte, akkor most sem lepődhetett meg. Ott is így van. Hozzászoktunk a belarusz elnök nevének orosz átírásához.

Szerbiában az elmúlt 24 órában 6915 koronavírus-tesztet végeztek el, és újabb 279 polgárról derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Ebben az egy napos időszakban 12 személy hunyt el, amivel 405-re nőtt a járvány szerbiai áldozatainak száma, a halálozási arány 2,17%. Jelenleg 154-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére,...
2020. JÚLIUS 13.
[ 15:45 ]
Az IT-szektor továbbra is kedvelt a leendő egyetemisták körében, de idén kifejezetten nagy érdeklődést mutattak más foglalkozások iránt is. Idén a végzős középiskolások észrevehetően jobban érdeklődtek a pszichológia iránt, s ahogy az előző években is, a leendő gólyák kívánságlistájának csúcsán álltak az...
2020. JÚLIUS 13.
[ 15:02 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma fogadta Alekszandr Bocan-Harcsenkót, Oroszország szerbiai nagykövetét, s megkérte, hogy adja át köszönetét Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a szívélyes vendéglátásért, amelyet moszkvai tartózkodása alatt tanúsított. Vučić elmondta, számára ez egy újabb kifejeződése annak a...
2020. JÚLIUS 13.
[ 13:51 ]
Beolvasás folyamatban