Szerbia
Folytatódik a postások sztrájkja

A postai dolgozók képviselőinek és a kormány képviselőinek újabb találkozóját követően, amelyen 13,1 százalékos béremelést ajánlottak a középiskolai végzettséggel rendelkező alkalmazottaknak, valamint 6,1 százalékos növelést a felsőfokú végzettségűeknek, a dolgozók úgy döntöttek, továbbra sem veszik fel a munkát.

Tomislav Mandić, a Postai Dolgozók Önálló Szakszervezetének újvidéki főmegbízottja a 021-nek azt mondta, ez a mértékű emelés nem hozná közelebb a fizetésüket a köztársasági átlaghoz, ezért elutasították a kormány ajánlatát.

Hozzátette, tegnap esti belgrádi találkozójukon egyhangúlag úgy döntöttek, hogy visszautasítják az ajánlatot, s „függetlenül a következményektől” folytatják a munkabeszüntetést. Mától még több dolgozó csatlakozik a sztrájkhoz, jegyezte meg.

Mint mondta, a tegnapi találkozón a posta vezetése egyetértett a kormány javaslatával, miszerint a legalacsonyabb fizetéssel rendelkező postai alkalmazottak járandóságát mintegy hatezer dinárral növeljék, ami úgy negyvenezer dinárt jelentene, ami véleménye szerint nem elegendő, mivel az elmúlt 17 évben nem emelkedtek a postai fizetések.

Mandić elmondta, a kormány továbbra sem hívta találkozóra a postai dolgozók képviselői, de a vezetésen keresztül jelezte, hogy csak a vezetéssel és valószínűleg a szakszervezeti képviselőkkel tárgyal.

A postások december 3-án függesztették fel a munkát, egy nappal később pedig a futárok és az ügyfélpultnál dolgozók is csatlakoztak hozzájuk. Azóta tartottak néhány találkozót a kormány munkacsoportjával, de nem hozott eredményt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség. Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek. Az illegális...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:29 ]
Az N1 televízió politikai kampányt csinált a választások előtt két vállalat, a United Group és a Telekom közötti peres ügyből, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és hozzátette: az N1 ezt úgy vitte véghez, hogy pontatlanul állította be az esetet, a sajtószabadság és a közérdek kérdéseként kezelve...
2020. JANUÁR 28.
[ 13:27 ]
Miután Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap este sürgős ülésre összehívta a biztonságért felelős személyeket, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta: a legfontosabb, hogy megőrizzük a régió békéjét és a stabilitását. Bejelentette azt is, hogy Vučić tárgyalni fog Milo Đukanović montenegrói elnökkel a...
2020. JANUÁR 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban