Szerbia
Vučić: Jelenleg nem téma a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítása

A hadsereget érintő további reformokat nem úgy kell értelmezni, mint a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését, mert ez a kérdés jelenleg nincs terítéken, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök.

„Ez a jövő kérdése, amikor eljön az ideje, beszélni fogunk róla, mivel szólnak érvek mellette és ellene is. Nincs ilyen döntés” – jelentette ki Vučić a Pink TV tegnap esti műsorában.

Hangsúlyozta, fontos, hogy Szerbia mobilisabb és gyorsabb hadsereget építsen, „nem kell ormótlan rendszereket vásárolnunk, hanem késznek kell állnunk, hogy minden pillanatban reagálhassunk az első csapásra, valamint, hogy a legjobb különleges egységekkel rendelkezzük, amelyek a legkorszerűbb felszerelést használják”.

Az új helikopterek beszerzését kommentálva elmondta, elégedett, mert a szerb hadsereg most sokkal erősebb, s ez az egyik módja annak, hogy elrettentsünk valakit Szerbia megtámadásától.

Vučić hangsúlyozta, békére törekszik, s a szerb hadsereget éppen a béke fenntartása érdekében fegyverzik fel. Úgy vélem, a szerb hadsereg most tízszer erősebb, mint öt éve, jegyezte meg az államfő. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Zorana Mihajlović, a szerb kormány nemek közötti egyenlőségért felelős koordinációs testületének elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában a férfiak és a nők közötti bérszakadék átlagosan 11-16 százalékos a férfiak javára, míg az európai átlag 16,3 százalék, a globális pedig 23 százalék, közölte Mihajlović...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 13:06 ]
Dr. Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványtanilag rizikós országokból térnek haza, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe. Maguknak kell bevinniük a személyi adataikat az egészségügyi kartonjukba, viszont a covid-rendelőben csak akkor kell...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 10:17 ]
A rendőrség keresi Miladin Kovačević egykosi kosarazót, akit azzal gyanúsítanak, hogy megvert egy lányt, T. T.-t, értesült a Blic napilap. Nem hivatalos információ szerint a lány feljelentette erőszakoskodásért, ráadásul Kovačević elvette tőle a mobiltelefonját és a táskáját is. A lap forrásai szerint az eset három...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 8:52 ]
Beolvasás folyamatban