Szerbia
Vučić: Jelenleg nem téma a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítása

A hadsereget érintő további reformokat nem úgy kell értelmezni, mint a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését, mert ez a kérdés jelenleg nincs terítéken, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök.

„Ez a jövő kérdése, amikor eljön az ideje, beszélni fogunk róla, mivel szólnak érvek mellette és ellene is. Nincs ilyen döntés” – jelentette ki Vučić a Pink TV tegnap esti műsorában.

Hangsúlyozta, fontos, hogy Szerbia mobilisabb és gyorsabb hadsereget építsen, „nem kell ormótlan rendszereket vásárolnunk, hanem késznek kell állnunk, hogy minden pillanatban reagálhassunk az első csapásra, valamint, hogy a legjobb különleges egységekkel rendelkezzük, amelyek a legkorszerűbb felszerelést használják”.

Az új helikopterek beszerzését kommentálva elmondta, elégedett, mert a szerb hadsereg most sokkal erősebb, s ez az egyik módja annak, hogy elrettentsünk valakit Szerbia megtámadásától.

Vučić hangsúlyozta, békére törekszik, s a szerb hadsereget éppen a béke fenntartása érdekében fegyverzik fel. Úgy vélem, a szerb hadsereg most tízszer erősebb, mint öt éve, jegyezte meg az államfő. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség. Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek. Az illegális...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:29 ]
Az N1 televízió politikai kampányt csinált a választások előtt két vállalat, a United Group és a Telekom közötti peres ügyből, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és hozzátette: az N1 ezt úgy vitte véghez, hogy pontatlanul állította be az esetet, a sajtószabadság és a közérdek kérdéseként kezelve...
2020. JANUÁR 28.
[ 13:27 ]
Miután Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap este sürgős ülésre összehívta a biztonságért felelős személyeket, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta: a legfontosabb, hogy megőrizzük a régió békéjét és a stabilitását. Bejelentette azt is, hogy Vučić tárgyalni fog Milo Đukanović montenegrói elnökkel a...
2020. JANUÁR 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban