Szerbia
Magyarország átadja Szlovákiának az M1-es autópályán elfogott két szerb férfit

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az átadási letartóztatását és átadását annak a két szerb férfinak, akiket az M1-es autópályán fogtak el egy Pozsonyban bántalmazott férfi halála miatt.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta: a két férfi ellen a szlovák hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot egy halált okozó testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőeljárás lefolytatása miatt. A magyar rendőrök európai elfogatóparancs alapján kedden vették őket őrizetbe.

A két férfi december 8-án, hajnalban Pozsony egyik terénél bántalmazott egy közepesen ittas férfit. A sértett a sérülései és ittassága következtében a későbbiekben elhunyt.

Mint írták: a Fővárosi Törvényszék az átadási eljárás során az európai elfogatóparancs végrehajthatóságának feltételeit vizsgálja, vagyis a bíróság abban nem hozhat döntést, hogy a terheltek az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeket valóban elkövették-e.

A Fővárosi Törvényszék a végzésében megállapította, hogy az elfogatóparancs teljesítésének feltételei fennállnak, így elrendelte a két férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását a szlovák igazságügyi szerveknek.

A végzés végleges, így a két férfit tíz napon belül át kell adni. Ha ezen időpontig nem veszik át őket, az átadási letartóztatásuk megszűnik - áll a közleményben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Vad Balkán
2019. DECEMBER 14. [ 8:13 ]

Lassan de biztossan minden szerb jármű gyanús lesz európában. Múltkor Ukrajna most ez.... Szégyen amit velünk művelnek. De persze a gyilkosságért bűnhődnie kell bár kiről is lenne szó!


A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség. Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek. Az illegális...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:29 ]
Az N1 televízió politikai kampányt csinált a választások előtt két vállalat, a United Group és a Telekom közötti peres ügyből, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és hozzátette: az N1 ezt úgy vitte véghez, hogy pontatlanul állította be az esetet, a sajtószabadság és a közérdek kérdéseként kezelve...
2020. JANUÁR 28.
[ 13:27 ]
Miután Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap este sürgős ülésre összehívta a biztonságért felelős személyeket, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta: a legfontosabb, hogy megőrizzük a régió békéjét és a stabilitását. Bejelentette azt is, hogy Vučić tárgyalni fog Milo Đukanović montenegrói elnökkel a...
2020. JANUÁR 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban