Szerbia
Magyarország átadja Szlovákiának az M1-es autópályán elfogott két szerb férfit

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az átadási letartóztatását és átadását annak a két szerb férfinak, akiket az M1-es autópályán fogtak el egy Pozsonyban bántalmazott férfi halála miatt.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta: a két férfi ellen a szlovák hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot egy halált okozó testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőeljárás lefolytatása miatt. A magyar rendőrök európai elfogatóparancs alapján kedden vették őket őrizetbe.

A két férfi december 8-án, hajnalban Pozsony egyik terénél bántalmazott egy közepesen ittas férfit. A sértett a sérülései és ittassága következtében a későbbiekben elhunyt.

Mint írták: a Fővárosi Törvényszék az átadási eljárás során az európai elfogatóparancs végrehajthatóságának feltételeit vizsgálja, vagyis a bíróság abban nem hozhat döntést, hogy a terheltek az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeket valóban elkövették-e.

A Fővárosi Törvényszék a végzésében megállapította, hogy az elfogatóparancs teljesítésének feltételei fennállnak, így elrendelte a két férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását a szlovák igazságügyi szerveknek.

A végzés végleges, így a két férfit tíz napon belül át kell adni. Ha ezen időpontig nem veszik át őket, az átadási letartóztatásuk megszűnik - áll a közleményben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Vad Balkán
2019. DECEMBER 14. [ 8:13 ]

Lassan de biztossan minden szerb jármű gyanús lesz európában. Múltkor Ukrajna most ez.... Szégyen amit velünk művelnek. De persze a gyilkosságért bűnhődnie kell bár kiről is lenne szó!


Bojan Trkulja, az innovatív gyógyszergyártók egyesületének tagja elmondta: reménykedhetünk abban, hogy a jövő év elején már lesz hatékony és biztonságos védőoltásunk a koronavírus ellen. Miután a tudósoknak sikerül előállítaniuk a koronavírus elleni vakcinát, fennáll a félelem, hogy nem jut belőle mindenkinek a...
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 13:04 ]
Az éjjel megérkezett Belgrádba Richard Grenell, az Amerikai Egyesült Államok elnökének különmegbízottja, valamint a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság (DFC) képviselői, akik kétnapos látogatásra érkeztek Szerbiába, hogy a szerb partnerekkel és tisztségviselőkkel megvitassák azokat a projekteket, amelyeket részben...
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 10:41 ]
Az elmúlt 24 órában 5278 koronavírus-tesztet végeztek el Szerbiában. Ezek alapján 30 személyről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Ebben az időszakban két személy hunyt el, ezzel 743-re nőtt a halálos áldozatok száma. Az országban eddig 32 938 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. A halálozási arány 2,26...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 15:21 ]
Beolvasás folyamatban