Szerbia
Nyolcadik évfordulóját ünnepelte a VMSZ belgrádi városi szervezete

Belgrádi tudósítónktól

Fennállásának nyolcadik évfordulóját ünnepelte péntek este a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezete. Ez alatt az idő alatt a városi szervezet nyolc helyi szervezetet alakított, nagyszámú vitaestet és rendezvényt szervezett és ma mintegy 450 tagot számlál. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az egyik legaktívabb városi szervezetnek számít a pártban, emelte ki Nebojša Marjanović, a városi szervezet elnöke a párt belgrádi irodahelyiségben tartott ünnepségen.

Mint mondta, elsődleges céljuk volt és maradt a magyar-szerb barátság erősítése, és tekintettel arra, hogy Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok ma történelmi maximumon vannak, jó úton haladnak.

- Tevékenységeinkkel szerintem túlszárnyaltuk azokat a kereteket, amelyeket egy pártszervezet kitűzhet magának. Mi a politika mellett foglalkoztunk kultúrával, egészségüggyel, gazdasággal, sporttal és nagyon elégedettek lehetünk eddigi munkánkkal, nyilatkozta portálunknak Marjanović.

A belgrádi szervezet elnöke elmondta, hogy intenzíven dolgoznak a magyar nyelvű óvoda megnyitásán Belgrádban. Mint mondta, több szakaszban történik majd ennek a megvalósítása, előbb ismerkedést, társalgást szerveznek a gyerekek számára, utána egy városi óvodában megnyitnák a magyar nyelvű tagozatot, s idővel arra is sor kerülhet, hogy egy külön épületben, önálló óvodát indítanának be, ahol kizárólag magyar nyelven történne a foglalkoztatás.

Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági képviselője köszöntőjében elmondta, hogy büszke a városi szervezet eddig felmutatott munkájára és hozzátette, hogy mindenki otthonra találhat a belgrádi városi szervezetben, aki magyarnak vallja magát, de szeretettel fogadják azokat is, akiket érdekel a magyar nyelv, a magyar kultúra, a magyar-szerb kapcsolatok ápolása.

T. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Trkulja, az innovatív gyógyszergyártók egyesületének tagja elmondta: reménykedhetünk abban, hogy a jövő év elején már lesz hatékony és biztonságos védőoltásunk a koronavírus ellen. Miután a tudósoknak sikerül előállítaniuk a koronavírus elleni vakcinát, fennáll a félelem, hogy nem jut belőle mindenkinek a...
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 13:04 ]
Az éjjel megérkezett Belgrádba Richard Grenell, az Amerikai Egyesült Államok elnökének különmegbízottja, valamint a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság (DFC) képviselői, akik kétnapos látogatásra érkeztek Szerbiába, hogy a szerb partnerekkel és tisztségviselőkkel megvitassák azokat a projekteket, amelyeket részben...
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 10:41 ]
Az elmúlt 24 órában 5278 koronavírus-tesztet végeztek el Szerbiában. Ezek alapján 30 személyről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Ebben az időszakban két személy hunyt el, ezzel 743-re nőtt a halálos áldozatok száma. Az országban eddig 32 938 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. A halálozási arány 2,26...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 15:21 ]
Beolvasás folyamatban