Szerbia
Nyolcadik évfordulóját ünnepelte a VMSZ belgrádi városi szervezete

Belgrádi tudósítónktól

Fennállásának nyolcadik évfordulóját ünnepelte péntek este a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezete. Ez alatt az idő alatt a városi szervezet nyolc helyi szervezetet alakított, nagyszámú vitaestet és rendezvényt szervezett és ma mintegy 450 tagot számlál. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az egyik legaktívabb városi szervezetnek számít a pártban, emelte ki Nebojša Marjanović, a városi szervezet elnöke a párt belgrádi irodahelyiségben tartott ünnepségen.

Mint mondta, elsődleges céljuk volt és maradt a magyar-szerb barátság erősítése, és tekintettel arra, hogy Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok ma történelmi maximumon vannak, jó úton haladnak.

- Tevékenységeinkkel szerintem túlszárnyaltuk azokat a kereteket, amelyeket egy pártszervezet kitűzhet magának. Mi a politika mellett foglalkoztunk kultúrával, egészségüggyel, gazdasággal, sporttal és nagyon elégedettek lehetünk eddigi munkánkkal, nyilatkozta portálunknak Marjanović.

A belgrádi szervezet elnöke elmondta, hogy intenzíven dolgoznak a magyar nyelvű óvoda megnyitásán Belgrádban. Mint mondta, több szakaszban történik majd ennek a megvalósítása, előbb ismerkedést, társalgást szerveznek a gyerekek számára, utána egy városi óvodában megnyitnák a magyar nyelvű tagozatot, s idővel arra is sor kerülhet, hogy egy külön épületben, önálló óvodát indítanának be, ahol kizárólag magyar nyelven történne a foglalkoztatás.

Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági képviselője köszöntőjében elmondta, hogy büszke a városi szervezet eddig felmutatott munkájára és hozzátette, hogy mindenki otthonra találhat a belgrádi városi szervezetben, aki magyarnak vallja magát, de szeretettel fogadják azokat is, akiket érdekel a magyar nyelv, a magyar kultúra, a magyar-szerb kapcsolatok ápolása.

T. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség. Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek. Az illegális...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:29 ]
Az N1 televízió politikai kampányt csinált a választások előtt két vállalat, a United Group és a Telekom közötti peres ügyből, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és hozzátette: az N1 ezt úgy vitte véghez, hogy pontatlanul állította be az esetet, a sajtószabadság és a közérdek kérdéseként kezelve...
2020. JANUÁR 28.
[ 13:27 ]
Miután Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap este sürgős ülésre összehívta a biztonságért felelős személyeket, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta: a legfontosabb, hogy megőrizzük a régió békéjét és a stabilitását. Bejelentette azt is, hogy Vučić tárgyalni fog Milo Đukanović montenegrói elnökkel a...
2020. JANUÁR 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban