Szerbia
Eurostat: A szerbiai polgárok anyagi okokból nem gyógykezeltetik magukat

A 16 évesnék idősebb szerbiai polgárok mintegy 12 százaléka nem kapta meg a hamarosan véget érő évben a szükséges egészségügyi ellátást vagy a szükséges vizsgálatokat, ez pedig háromszor több az uniós átlagnál, derült ki az Eurostat legújabb adataiból.

Az EU statisztikai szolgálata szerint az egészségügyi ellátás elmaradásának leggyakoribb oka, az esetek 3,1 százalékában, az volt, hogy a szolgáltatás túl drága volt. A másik leggyakoribb ok az volt, hogy a polgároknak “nem volt idejük” a vizsgálatokra, legalábbis a megkérdezettek 2,6 százaléka ezt válaszolta.

Az EU vonatkozásában is az egészségügyi vizsgálatok, vagy a gyógykezelés elmaradásának leggyakoribb oka az, hogy túl drága, de ott a megkérdezettek mindössze 1 százaléka válaszolt így.

Az egészségügyi szolgáltatások magas ára miatt leginkább a görögök nem járnak orvoshoz (8,3%), őket követik a lettek (4,2%), a románok (3,4%) és az olaszok (2%).

Velük ellentétben Csehország és Finnország lakosai esetében a szolgáltatások ára egyáltalán nem jelentett gondot, lévén, hogy itt szinte senki sem választotta azt a választ, miszerint anyagi okokból mondott le a gyógykezelésről, derül ki az Eurostat felméréséből.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Trkulja, az innovatív gyógyszergyártók egyesületének tagja elmondta: reménykedhetünk abban, hogy a jövő év elején már lesz hatékony és biztonságos védőoltásunk a koronavírus ellen. Miután a tudósoknak sikerül előállítaniuk a koronavírus elleni vakcinát, fennáll a félelem, hogy nem jut belőle mindenkinek a...
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 13:04 ]
Az éjjel megérkezett Belgrádba Richard Grenell, az Amerikai Egyesült Államok elnökének különmegbízottja, valamint a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság (DFC) képviselői, akik kétnapos látogatásra érkeztek Szerbiába, hogy a szerb partnerekkel és tisztségviselőkkel megvitassák azokat a projekteket, amelyeket részben...
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 10:41 ]
Az elmúlt 24 órában 5278 koronavírus-tesztet végeztek el Szerbiában. Ezek alapján 30 személyről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Ebben az időszakban két személy hunyt el, ezzel 743-re nőtt a halálos áldozatok száma. Az országban eddig 32 938 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. A halálozási arány 2,26...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 15:21 ]
Beolvasás folyamatban