Szerbia
Eurostat: A szerbiai polgárok anyagi okokból nem gyógykezeltetik magukat
Betűméret:             

A 16 évesnék idősebb szerbiai polgárok mintegy 12 százaléka nem kapta meg a hamarosan véget érő évben a szükséges egészségügyi ellátást vagy a szükséges vizsgálatokat, ez pedig háromszor több az uniós átlagnál, derült ki az Eurostat legújabb adataiból.

Az EU statisztikai szolgálata szerint az egészségügyi ellátás elmaradásának leggyakoribb oka, az esetek 3,1 százalékában, az volt, hogy a szolgáltatás túl drága volt. A másik leggyakoribb ok az volt, hogy a polgároknak “nem volt idejük” a vizsgálatokra, legalábbis a megkérdezettek 2,6 százaléka ezt válaszolta.

Az EU vonatkozásában is az egészségügyi vizsgálatok, vagy a gyógykezelés elmaradásának leggyakoribb oka az, hogy túl drága, de ott a megkérdezettek mindössze 1 százaléka válaszolt így.

Az egészségügyi szolgáltatások magas ára miatt leginkább a görögök nem járnak orvoshoz (8,3%), őket követik a lettek (4,2%), a románok (3,4%) és az olaszok (2%).

Velük ellentétben Csehország és Finnország lakosai esetében a szolgáltatások ára egyáltalán nem jelentett gondot, lévén, hogy itt szinte senki sem választotta azt a választ, miszerint anyagi okokból mondott le a gyógykezelésről, derül ki az Eurostat felméréséből.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban