Szerbia
Eurostat: A szerbiai polgárok anyagi okokból nem gyógykezeltetik magukat

A 16 évesnék idősebb szerbiai polgárok mintegy 12 százaléka nem kapta meg a hamarosan véget érő évben a szükséges egészségügyi ellátást vagy a szükséges vizsgálatokat, ez pedig háromszor több az uniós átlagnál, derült ki az Eurostat legújabb adataiból.

Az EU statisztikai szolgálata szerint az egészségügyi ellátás elmaradásának leggyakoribb oka, az esetek 3,1 százalékában, az volt, hogy a szolgáltatás túl drága volt. A másik leggyakoribb ok az volt, hogy a polgároknak “nem volt idejük” a vizsgálatokra, legalábbis a megkérdezettek 2,6 százaléka ezt válaszolta.

Az EU vonatkozásában is az egészségügyi vizsgálatok, vagy a gyógykezelés elmaradásának leggyakoribb oka az, hogy túl drága, de ott a megkérdezettek mindössze 1 százaléka válaszolt így.

Az egészségügyi szolgáltatások magas ára miatt leginkább a görögök nem járnak orvoshoz (8,3%), őket követik a lettek (4,2%), a románok (3,4%) és az olaszok (2%).

Velük ellentétben Csehország és Finnország lakosai esetében a szolgáltatások ára egyáltalán nem jelentett gondot, lévén, hogy itt szinte senki sem választotta azt a választ, miszerint anyagi okokból mondott le a gyógykezelésről, derül ki az Eurostat felméréséből.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség. Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek. Az illegális...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:29 ]
Az N1 televízió politikai kampányt csinált a választások előtt két vállalat, a United Group és a Telekom közötti peres ügyből, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és hozzátette: az N1 ezt úgy vitte véghez, hogy pontatlanul állította be az esetet, a sajtószabadság és a közérdek kérdéseként kezelve...
2020. JANUÁR 28.
[ 13:27 ]
Miután Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap este sürgős ülésre összehívta a biztonságért felelős személyeket, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta: a legfontosabb, hogy megőrizzük a régió békéjét és a stabilitását. Bejelentette azt is, hogy Vučić tárgyalni fog Milo Đukanović montenegrói elnökkel a...
2020. JANUÁR 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban