Szerbia
Mihajlović: 9 milliárd euró a közlekedési infrastruktúrára

A Szerbia 2025 elnevezésű befektetési program előirányozza, hogy a 14 milliárd eurós teljes összegből mintegy 9 milliárdot a közlekedési infrastruktúrába fektessenek, jelentette ki Zorana Mihajlović kormányalelnök, építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

A Politika napilapnak elmondta, mintegy ötmilliárd euró a közúti infrastruktúrára vonatkozik.

„A vasúti hálózatba több mint 3,5 milliárd eurót fektetünk, a vízi közlekedésbe pedig mintegy 276 millió eurót” – mondta a miniszter.

Hozzátette, a légi közlekedésben is lesznek beruházások, s a középpontban a Kraljevo melletti Morava repülőtér lesz, ahol új kifutót építenek.

Mihajlović arról is beszélt, hogy Vranjében a katonaság és a rendőrség tagjai márciusban költöznek be lakásaikba, a projekt keretében pedig Szerbia-szerte több mint 8000 lakás építésére 274 millió eurót különítettek el. Hozzátette, a befektetési terv további 500 millió eurót irányoz elő fiatal házaspárok lakásaira.

Zorana Mihajlović leszögezte, nagyon elégedett mindazzal, amit 2019-ben megvalósítottak a közlekedés és az infrastruktúra terén.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Legija beperelte Szerbiát - illusztráció
2020. JANUÁR 24.
[ 17:20 ]
A Pristina által Szerbiára kivetett büntetővámokat el kell törölni, Szerbiának pedig fel kell hagynia a Koszovó független államként való elismerésének visszavonására irányuló kampánnyal, üzente Richard Grenell, az USA Belgrád és Pristina közötti tárgyalásokért felelős különmegbízottja. Richard Grenell ma...
2020. JANUÁR 24.
[ 12:13 ]
Vladimir Pejić, a Faktor Plus ügynökség igazgatója úgy értékelte, hogy a tavaszi választások után olyan pártok jutnak be a parlamentbe, amelyek eddig nem érték el a küszöböt. A haladók körül tömörülő hatalmi koalícióról szólva Pejić a Srpski Telegrafnak elmondta, a Szerb Haladó Párt (SNS) támogatottsága mindig...
2020. JANUÁR 24.
[ 10:29 ]
Ez már a második alkalom volt, hogy valaki öngyilkos lett a belgrádi törvényhozás épülete előtt. Öngyilkosságot követett el egy középkorú férfi csütörtökön a szerb parlament lépcsőjén - közölte a belgrádi belügyminisztérium. Korábban Vlajko Stojiljković volt belügyminiszter követett el itt öngyilkosságot. A...
2020. JANUÁR 24.
[ 5:58 ]
Beolvasás folyamatban