Szerbia
Mihajlović: 9 milliárd euró a közlekedési infrastruktúrára

A Szerbia 2025 elnevezésű befektetési program előirányozza, hogy a 14 milliárd eurós teljes összegből mintegy 9 milliárdot a közlekedési infrastruktúrába fektessenek, jelentette ki Zorana Mihajlović kormányalelnök, építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

A Politika napilapnak elmondta, mintegy ötmilliárd euró a közúti infrastruktúrára vonatkozik.

„A vasúti hálózatba több mint 3,5 milliárd eurót fektetünk, a vízi közlekedésbe pedig mintegy 276 millió eurót” – mondta a miniszter.

Hozzátette, a légi közlekedésben is lesznek beruházások, s a középpontban a Kraljevo melletti Morava repülőtér lesz, ahol új kifutót építenek.

Mihajlović arról is beszélt, hogy Vranjében a katonaság és a rendőrség tagjai márciusban költöznek be lakásaikba, a projekt keretében pedig Szerbia-szerte több mint 8000 lakás építésére 274 millió eurót különítettek el. Hozzátette, a befektetési terv további 500 millió eurót irányoz elő fiatal házaspárok lakásaira.

Zorana Mihajlović leszögezte, nagyon elégedett mindazzal, amit 2019-ben megvalósítottak a közlekedés és az infrastruktúra terén.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Edzés közben elhunyt Michael Ojo, a belgrádi Crvena zvezda amerikai kosárlabdázója. A szerb média pénteki beszámolója szerint szívroham végzett a 27 éves centerrel egy belgrádi edzőteremben. A szemtanúk szerint a sportoló csak nekidőlt a falnak, majd szó nélkül összesett. A helyszínre érkező mentők megpróbálták...
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 16:17 ]
Szerbia egyike azoknak az országoknak, amelyek a legtöbbet fordítottak a pandémia sújtotta gazdaság szanálására. Számítunk az Európai Unió támogatására is a szeptemberi és októberi konferenciákon – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök az ország jövőjére és fejlesztésére vonatkozó tervek és programok...
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 14:04 ]
A koronavírus-teszteléssel kapcsolatos bonyolult procedúra miatt Szerbiából sokan Magyarországra utaznak, hogy a határ menti magánklinikákon végezzék el a tesztet, adta hírül a Szabad Európa Rádió. Belgrádtól 220 kilométerre, Szegeden, legalább két magánklinika kínál PCR-tesztet és antitest-kimutató tesztet a szerbiai...
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 10:51 ]
Beolvasás folyamatban