Szerbia
Január végén írják ki a foglalkoztatásról szóló első pályázatot az oktatásban

Január végén írják ki a tanügyi dolgozók foglalkoztatására vonatkozó első pályázatot, jelentette be Mladen Šarčević illetékes miniszter.

Az állandó munkaviszony létesítésénél azok élveznek elsőbbséget, akik már huzamosabb ideje dolgoznak meghatározott időszakra szóló szerződéssel, de a munkájuk minőségét is figyelembe veszik.

„Az első pályázati körben, amelyet január végén írnak ki, azokat a tanügyi dolgozókat veszik fel, akik 2014-ben, vagy az előtt, illetve 2015-ben kötött szerződés alapján dolgoznak”, mondta Šarčević.

A következő pályázat a bejelentések szerint februárban, az az utáni pedig márciusban lesz.

Azt nem tudták pontosan megállapítani, hogy hányan dolgoznak az iskolákban meghatározott időre szóló szerződéssel, de a becslések szerint 18 és 22 ezer között mozog az ilyen szerződéssel foglalkoztatottak száma.

Újságírói kérdésre, hogy hogyan tudják elkerülni az iskolaigazgatók esetleges visszaéléseit, a miniszter elmondta, hogy ezt nem fogja megengedni, és meg van a felhatalmazása arra, hogy leváltsa az igazgatókat.

„Nem fogjuk megengedni az igazgatók önkényuralmát, de a szakszervezeti nyomásnak sem engedünk”, mondta a miniszter.

Šarčević kiemelte: a tanügyben történő foglalkoztatás fontos intézkedés a születések számának növekedése tekintetében is, mert olyan fiatalokról van szó, akik az állandó munkaviszony mellett, már tudnak a családtervezéssel is foglalkozni. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban