Szerbia
Az EBRD 2019-ben rekord mennyiségű, 516 millió eurót ruházott be Szerbiában

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közölte, hogy 2019-ben Szerbiában rekord mennyiségű, 516 millió eurót ruházott be, amellyel a magánszektort és a „zöld gazdaságot‟ támogatta.

Az EBRD a tavalyi év folyamán több mint 20 új projektet írt alá, és a legnagyobb mértékű beruházásokat jegyezte be Szerbiában, amióta az ország 2001-ben csatlakozott hozzá, áll a közleményben.

„Nagyon elégedettek vagyunk az elért eredményekkel‟, jelentette ki Hargitai Zsuzsanna, az EBRD nyugat-balkáni részlegének igazgatója.

Kiemelte, hogy ez a bank nagy mértékben pénzelte, pontosabban 72,25 millió euróval járult hozzá az első magán- és köztulajdonban lévő regionális, infrastrukturális projekthez, a belgrádi városi szemétlerakó felújításához, amelyet az európai uniós szabványok szerint hajtanak végre.

A magánszektorban a versenyképesség elősegítése, a környezetvédelmi és infrastrukturális projektek, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások támogatása az EBRD számára továbbra is prioritást jelentenek Szerbiában.

Az EBRD Szerbiában a vezető intézményes beruházó 5,6 milliárd eurós beruházásával, amelyet 255 projekten keresztül valósít meg. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egyiptom a díszvendége a ma nyíló belgrádi Idegenforgalmi Vásárnak, amelyre mintegy 700 kiállítót várnak több mint 40 országból. Az Észak-Afrika-i ország új turisztikai kínálatokkal rukkol elő a szerb fővárosban, és várhatólag jelentős kedvezményeket is biztosít az érdeklődőknek. A szervezők bejelentése szerint...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 9:13 ]
Öt feltételezett embercsempészt fogott el szerdán a szerb rendőrség, az elfogottakat azzal gyanúsítják, hogy több mint 140 illegális bevándorlónak segítettek átjutni a szomszédos Bosznia-Hercegovinába a Drina folyón keresztül. A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint az embercsempészek tavaly...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 19:50 ]
A szerb kormány migránspolitikája és "a migránsok betelepítésének terve" ellen gyűjt aláírásokat a Dveri nevű ellenzéki, bevándorlásellenes szerb párt. A Balkan Insight című oknyomozó újságírói portál beszámolója szerint a parlamenti ellenzékhez tartozó párt kedden kezdte meg migránsellenes...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 19:43 ]
Beolvasás folyamatban