Szerbia
Az EBRD 2019-ben rekord mennyiségű, 516 millió eurót ruházott be Szerbiában

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közölte, hogy 2019-ben Szerbiában rekord mennyiségű, 516 millió eurót ruházott be, amellyel a magánszektort és a „zöld gazdaságot‟ támogatta.

Az EBRD a tavalyi év folyamán több mint 20 új projektet írt alá, és a legnagyobb mértékű beruházásokat jegyezte be Szerbiában, amióta az ország 2001-ben csatlakozott hozzá, áll a közleményben.

„Nagyon elégedettek vagyunk az elért eredményekkel‟, jelentette ki Hargitai Zsuzsanna, az EBRD nyugat-balkáni részlegének igazgatója.

Kiemelte, hogy ez a bank nagy mértékben pénzelte, pontosabban 72,25 millió euróval járult hozzá az első magán- és köztulajdonban lévő regionális, infrastrukturális projekthez, a belgrádi városi szemétlerakó felújításához, amelyet az európai uniós szabványok szerint hajtanak végre.

A magánszektorban a versenyképesség elősegítése, a környezetvédelmi és infrastrukturális projektek, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások támogatása az EBRD számára továbbra is prioritást jelentenek Szerbiában.

Az EBRD Szerbiában a vezető intézményes beruházó 5,6 milliárd eurós beruházásával, amelyet 255 projekten keresztül valósít meg. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban