Szerbia
Oliver Ivanović meggyilkolásának pere: A vádlottak tagadják bűnösségüket

A pristinai különleges bíróságon ma olvasták fel a hat szerb gyanúsított elleni vádiratot az Oliver Ivanović, a polgári kezdeményezés vezetője ellen elkövetett gyilkosságban való bűnrészesség miatt folyó eljárásban. A gyanúsítottak tagadják, hogy közük lenne Ivanović tavalyelőtti meggyilkolásához.

Bljerim Isufaj ügyész felolvasta a vádiratot, amely Nedeljko Spasojevićre, Marko Rošićra, Rade Basarára, Silvana Arsovićra, Dragiša Markovićra, Žarko Jovanovićra, valamint arra a három személyre vonatkozik, akik szintén gyanúsítottak, de nem állnak a koszovói szervek rendelkezésére, ők pedig Zvonko Veselinović, Milan Radoičić és Željko Bojić.

Az ügyész szerint az említett személyek szervezett bűnbandaként működtek, akik nem véletlenül szerveződtek csoportba, hanem már 2002 óta tevékenykedtek.

A vádirat szerint a csoportot Zvonko Veselinović. Milan Radoičić és Željko Bojić vezette, akik a bandát azzal a céllal alapították meg, hogy politikai és gazdasági ellenőrzést vezessenek be Koszovóban.

A szervezett bűnbanda készítette elő Oliver Ivanović meggyilkolását is, közölte a Kosovo online a vádirat szerint, amelyben az áll, hogy Silvana Arsović, Ivanović titkárnője kikapcsolta a polgári kezdeményezés épületében a kamerákat, „mert adminisztrátorként dolgozott és egyedül ő volt jelen az épületben, amikor elkövették a gyilkosságot”.

Arsovićot a gyilkosságban történt bűnrészességgel vádolják.

A Kosovo online szerint a vádiratban az is benne van, hogy egyes gyanúsítottak otthonának átkutatásakor lőfegyvert is találtak a rendőrök.

A tárgyalás folytatásában a vádlottak tagadták, hogy részt vettek a gyilkosság elkövetésében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. FEBRUÁR 12. [ 11:23 ]

Érdekes, hogy a szerb média agyonhallgatja ezeket a híreket.


Az államvezetés az egészségügyre fordítja a költségvetés ötödét – nyilatkozta Aleksandar Vučić államfő a Szerb Klinikai Központ Trópusi Betegségek és Infektológia Osztálya felújítási munkálatainak a megtekintésekor. Az elnök szerint az ágazat állandó befektetéseket igényel. Hozzátette, hogy az...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 13:57 ]
Aleksandar Vulin védelmi miniszter kijelentette, hogy ügyvédje és a Szocialista Mozgalom képviselője, Đorđe Komlenski fog ellene bűnvádi feljelentést tenni, hogy megállapítsák az igazságot azzal kapcsolatban, hogy valóban törvénytelen úton jutott-e hozzá a Nedeljnik szerkesztősége és a Dragan Šutanovac korábbi védelmi...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 11:15 ]
A Koszovóban élő szerbek barátai nevű szervezet békés tüntetést szervezett Prága központjában, ahonnan azt üzenték, hogy Koszovó Szerbia szerves része, közölte a Tanjug. A hétfői megmozdulás résztvevői Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségének évfordulóján kiemelték: Koszovó Szerbiától történő...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 10:16 ]
Beolvasás folyamatban