Szerbia
Oliver Ivanović meggyilkolásának pere: A vádlottak tagadják bűnösségüket
Betűméret:             

A pristinai különleges bíróságon ma olvasták fel a hat szerb gyanúsított elleni vádiratot az Oliver Ivanović, a polgári kezdeményezés vezetője ellen elkövetett gyilkosságban való bűnrészesség miatt folyó eljárásban. A gyanúsítottak tagadják, hogy közük lenne Ivanović tavalyelőtti meggyilkolásához.

Bljerim Isufaj ügyész felolvasta a vádiratot, amely Nedeljko Spasojevićre, Marko Rošićra, Rade Basarára, Silvana Arsovićra, Dragiša Markovićra, Žarko Jovanovićra, valamint arra a három személyre vonatkozik, akik szintén gyanúsítottak, de nem állnak a koszovói szervek rendelkezésére, ők pedig Zvonko Veselinović, Milan Radoičić és Željko Bojić.

Az ügyész szerint az említett személyek szervezett bűnbandaként működtek, akik nem véletlenül szerveződtek csoportba, hanem már 2002 óta tevékenykedtek.

A vádirat szerint a csoportot Zvonko Veselinović. Milan Radoičić és Željko Bojić vezette, akik a bandát azzal a céllal alapították meg, hogy politikai és gazdasági ellenőrzést vezessenek be Koszovóban.

A szervezett bűnbanda készítette elő Oliver Ivanović meggyilkolását is, közölte a Kosovo online a vádirat szerint, amelyben az áll, hogy Silvana Arsović, Ivanović titkárnője kikapcsolta a polgári kezdeményezés épületében a kamerákat, „mert adminisztrátorként dolgozott és egyedül ő volt jelen az épületben, amikor elkövették a gyilkosságot”.

Arsovićot a gyilkosságban történt bűnrészességgel vádolják.

A Kosovo online szerint a vádiratban az is benne van, hogy egyes gyanúsítottak otthonának átkutatásakor lőfegyvert is találtak a rendőrök.

A tárgyalás folytatásában a vádlottak tagadták, hogy részt vettek a gyilkosság elkövetésében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. FEBRUÁR 12. [ 11:23 ]

Érdekes, hogy a szerb média agyonhallgatja ezeket a híreket.


Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban