Szerbia
Oliver Ivanović meggyilkolásának pere: A vádlottak tagadják bűnösségüket

A pristinai különleges bíróságon ma olvasták fel a hat szerb gyanúsított elleni vádiratot az Oliver Ivanović, a polgári kezdeményezés vezetője ellen elkövetett gyilkosságban való bűnrészesség miatt folyó eljárásban. A gyanúsítottak tagadják, hogy közük lenne Ivanović tavalyelőtti meggyilkolásához.

Bljerim Isufaj ügyész felolvasta a vádiratot, amely Nedeljko Spasojevićre, Marko Rošićra, Rade Basarára, Silvana Arsovićra, Dragiša Markovićra, Žarko Jovanovićra, valamint arra a három személyre vonatkozik, akik szintén gyanúsítottak, de nem állnak a koszovói szervek rendelkezésére, ők pedig Zvonko Veselinović, Milan Radoičić és Željko Bojić.

Az ügyész szerint az említett személyek szervezett bűnbandaként működtek, akik nem véletlenül szerveződtek csoportba, hanem már 2002 óta tevékenykedtek.

A vádirat szerint a csoportot Zvonko Veselinović. Milan Radoičić és Željko Bojić vezette, akik a bandát azzal a céllal alapították meg, hogy politikai és gazdasági ellenőrzést vezessenek be Koszovóban.

A szervezett bűnbanda készítette elő Oliver Ivanović meggyilkolását is, közölte a Kosovo online a vádirat szerint, amelyben az áll, hogy Silvana Arsović, Ivanović titkárnője kikapcsolta a polgári kezdeményezés épületében a kamerákat, „mert adminisztrátorként dolgozott és egyedül ő volt jelen az épületben, amikor elkövették a gyilkosságot”.

Arsovićot a gyilkosságban történt bűnrészességgel vádolják.

A Kosovo online szerint a vádiratban az is benne van, hogy egyes gyanúsítottak otthonának átkutatásakor lőfegyvert is találtak a rendőrök.

A tárgyalás folytatásában a vádlottak tagadták, hogy részt vettek a gyilkosság elkövetésében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. FEBRUÁR 12. [ 11:23 ]

Érdekes, hogy a szerb média agyonhallgatja ezeket a híreket.


Az elmúlt huszonnégy órában 247 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a vizsgált időszakban összesen 9100 tesztet végeztek el. A vírus okozta szövődmények következtében 3 személy halt meg. Jelenleg 78 páciens szorul mesterséges lélegeztetésre.
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 15:05 ]
A tanügyi dolgozók négy reprezentatív szakszervezete ma tárgyalt Mladen Šarčević oktatási miniszterrel a közelgő tanév oktatási modelljeiről. Ružica Todić Brdarić, a Függetlenség tanügyi dolgozók ágazati szakszervezete képviselője elmondta, hogy a találkozón elemezték a felkínált oktatási modelleket, és...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 14:42 ]
A hatalmas bevételkiesés ellenére sem emeli meg az idén az útdíjakat a Szerbia Útjai Közvállalat, nyilatkozta Zoran Drobnjak megbízott igazgató. A lecsökkent forgalom miatt most 40-45 millió euróval kevesebb bevételre számítanak. Augusztus elejétől mostanáig 5,4 millióval kevesebb jármű haladt át az autóutakon, mint...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 13:39 ]
Beolvasás folyamatban