Szerbia
Brnabić: A bizonytalanság a régióban Szerbiának felel meg legkevésbé, Vučić azonnal reagált

Kétségtelen, hogy a régió helyzete bizonytalan, ez pedig Szerbiának felel meg a legkevésbé, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és kiemelte, hogy Aleksandar Vučić azonnal reagált, szombaton pedig beszélgetni fog Belgrádban a Montenegróban és a boszniai Szerb Köztársaságban élő szerbekkel arról, hogy hogyan tudna nekik segíteni.

Brnabić azt is kiemelte, hogy Szerbia továbbra is a békére és a stabilitásra szólít fel.

„Vučić szombaton beszélgetni fog velük, hogy kiderüljön, milyen módon tud a leginkább segíteni nekik és támogatni őket, valamint hogy miként tudnánk lecsitítani a régióban uralkodó helyzetet, amely nekünk felel meg a legkevésbé”, magyarázta Brnabić.

A szerb kormányfő nem lesz jelen a szombati megbeszélésen, mivel Münchenbe kell utaznia a biztonsági fórumra.

„Ismét a békére és a stabilitásra szólítunk fel mindenkit, de úgy, hogy közben ne kerüljenek veszélybe a szerbek jogai sehol a régióban, mert be kell ismernünk, hogy a jelen pillanatban veszélyben vannak ezek a jogok. Ami most történik, annak nem kellene megtörténnie”, közölte Brnabić, aki hozzátette, hogy ezeket a problémákat diplomáciai úton, és elővigyázatossággal kell kezelni.

Dodik: Megsértik a boszniai Szerb Köztársaságot, Vučić megértésére számítok

Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja bejelentette, hogy Aleksandar Vučić szerb államfőtől megértést fog kérni szombaton az iránt a helyzet iránt, amelyben a boszniai Szerb Köztársaság van, majd úgy értékelte, hogy Bosznia-Hercegovina Alkotmánybíróságának a vagyonról szóló új döntése jól mutatja, hogy ennek a bíróságnak a célja a boszniai Szerb Köztársaság erejének lerombolása.

„El fogom neki mondani, hogy a szerbeket mindenhol támadások érik, bárhol éljenek, Montenegróban, Koszovóban, a boszniai Szerb Köztársaságban, a Föderációról ne is beszéljünk, mindenki zavaró tényezővé szeretne tenni bennünket”, tette hozzá Dodik a Szerbiai Rádió és Televíziónak nyilatkozva. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az államvezetés az egészségügyre fordítja a költségvetés ötödét – nyilatkozta Aleksandar Vučić államfő a Szerb Klinikai Központ Trópusi Betegségek és Infektológia Osztálya felújítási munkálatainak a megtekintésekor. Az elnök szerint az ágazat állandó befektetéseket igényel. Hozzátette, hogy az...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 13:57 ]
Aleksandar Vulin védelmi miniszter kijelentette, hogy ügyvédje és a Szocialista Mozgalom képviselője, Đorđe Komlenski fog ellene bűnvádi feljelentést tenni, hogy megállapítsák az igazságot azzal kapcsolatban, hogy valóban törvénytelen úton jutott-e hozzá a Nedeljnik szerkesztősége és a Dragan Šutanovac korábbi védelmi...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 11:15 ]
A Koszovóban élő szerbek barátai nevű szervezet békés tüntetést szervezett Prága központjában, ahonnan azt üzenték, hogy Koszovó Szerbia szerves része, közölte a Tanjug. A hétfői megmozdulás résztvevői Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségének évfordulóján kiemelték: Koszovó Szerbiától történő...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 10:16 ]
Beolvasás folyamatban