Szerbia
Brnabić: A bizonytalanság a régióban Szerbiának felel meg legkevésbé, Vučić azonnal reagált

Kétségtelen, hogy a régió helyzete bizonytalan, ez pedig Szerbiának felel meg a legkevésbé, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és kiemelte, hogy Aleksandar Vučić azonnal reagált, szombaton pedig beszélgetni fog Belgrádban a Montenegróban és a boszniai Szerb Köztársaságban élő szerbekkel arról, hogy hogyan tudna nekik segíteni.

Brnabić azt is kiemelte, hogy Szerbia továbbra is a békére és a stabilitásra szólít fel.

„Vučić szombaton beszélgetni fog velük, hogy kiderüljön, milyen módon tud a leginkább segíteni nekik és támogatni őket, valamint hogy miként tudnánk lecsitítani a régióban uralkodó helyzetet, amely nekünk felel meg a legkevésbé”, magyarázta Brnabić.

A szerb kormányfő nem lesz jelen a szombati megbeszélésen, mivel Münchenbe kell utaznia a biztonsági fórumra.

„Ismét a békére és a stabilitásra szólítunk fel mindenkit, de úgy, hogy közben ne kerüljenek veszélybe a szerbek jogai sehol a régióban, mert be kell ismernünk, hogy a jelen pillanatban veszélyben vannak ezek a jogok. Ami most történik, annak nem kellene megtörténnie”, közölte Brnabić, aki hozzátette, hogy ezeket a problémákat diplomáciai úton, és elővigyázatossággal kell kezelni.

Dodik: Megsértik a boszniai Szerb Köztársaságot, Vučić megértésére számítok

Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja bejelentette, hogy Aleksandar Vučić szerb államfőtől megértést fog kérni szombaton az iránt a helyzet iránt, amelyben a boszniai Szerb Köztársaság van, majd úgy értékelte, hogy Bosznia-Hercegovina Alkotmánybíróságának a vagyonról szóló új döntése jól mutatja, hogy ennek a bíróságnak a célja a boszniai Szerb Köztársaság erejének lerombolása.

„El fogom neki mondani, hogy a szerbeket mindenhol támadások érik, bárhol éljenek, Montenegróban, Koszovóban, a boszniai Szerb Köztársaságban, a Föderációról ne is beszéljünk, mindenki zavaró tényezővé szeretne tenni bennünket”, tette hozzá Dodik a Szerbiai Rádió és Televíziónak nyilatkozva. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miodrag Rakić orvos, aki Covid-19 vírussal fertőződött meg, önkényesen hagyta el a fertőző és trópusi betegségek klinikáját, erősítette meg dr. Goran Stevanović. A fertőző és trópusi betegségek klinikájának igazgatója a Prva TV vendégeként elmondta, a klinika a törvény szerint járt el, s eltűnését azonnal...
2020. ÁPRILIS 6.
[ 11:19 ]
Ma reggel öt órakor véget ért az eddigi leghosszabb kijárási tilalom Szerbiában, amely szombaton 13 órakor kezdődött. Munkanapokon délután öt és reggel öt óra között tilos kimenni az utcára, kivéve az illetékes szervek engedélyével rendelkező személyeket, valamint 23 és egy óra között szabad sétáltatni a...
2020. ÁPRILIS 6.
[ 9:54 ]
Vasárnap 15 óráig összesen 1908 koronavírussal fertőzött pácienst regisztráltak Szerbiában. A vírus okozta szövődmények miatt összesen 51 személy halt meg. A tegnap délutáni jelentés óta 959 személyt teszteltek le Covid-19 vírusra, 284 lett pozitív. Kórházban 1082 beteget kezelnek, összesen 98-an szorulnak...
2020. ÁPRILIS 5.
[ 15:22 ]
Beolvasás folyamatban