Szerbia
Nedeljnik: Vulin soha meg nem jelent szöveget kommentált

Aleksandar Vulin védelmi miniszter a Nedeljnik szövegét kommentálta, amely azonban soha nem is jelent meg a lapban, sem máshol, tájékoztatott a Nedeljnik szerkesztősége, s feltette a kérdést, hogy jutott a tárcavezető az íráshoz.

A Tanjug vasárnap 13:39-kor közölte Vulin nyilatkozatát, amelyben úgy értékelte, „hogy Dragan Šutanovac egykori védelmi miniszter, a Demokrata Párt elnöke mindig kihasználja az alkalmat, hogy Szerbiát támadja, amikor az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu az országba látogat”, s hozzátette, „amíg a DS volt hatalmon és az övé volt a védelmi minisztérium, mintegy 600 harci jármű és tüzérségi fegyver, valamint több mint 9000 egyéb eszköz megsemmisült, s nem vásároltak egyetlen tankot, repülőt, helikoptert sem”.

Vulin nyilatkozatában az áll, hogy „Dragan Šutanovac Nedeljnikben megjelent, Szerbia és Oroszország együttműködését kritizáló szerzői cikkére reagál”.

A Nedeljnik szerkesztősége azt mondja, ez a nyilatkozat semmiben sem különbözne a szerbiai politikai életben megszokott nyilatkoztatoktól, ha nem állna fenn az a tény, hogy a cikk soha nem jelent meg a Nedeljnikben, s ezért felteszik a kérdést, Vulin honnan szedte és hol olvasta ezt a szöveget.

A magyarázat szerint Šutanovac a múlt héten, ahogy néhányszor korábban is, megkérdezte Veljko Lalić főszerkesztőt, hogy közzétenné-e szerzői szövegét a lap Otvoreno rovatában, amelyben közszereplők mondják el véleményüket.

„Šutanovac elküldte a szöveget, a főszerkesztő pedig másnap tájékoztatta, hogy az nem fog megjelenni. A szöveg ennek alapján nem került be a nyomtatott kiadásba, sem a Nedeljnik honlapján nem tették közzé. Csak Dragan Šutanovac, Veljko Lalić és Marko Prelević felelős szerkesztő, akinek Lalić továbbította, e-malijei között maradt meg” – áll a Nedeljnik közleményében.

Šutanovac szerint, „ha bárkiben is felmerült a gyanú, hogy Vulin titkosszolgálati eszközöket használ, hogy elcsípje a kommunikációt, ezúttal az elektronikus levelezést, a mai közlemény, amelyben Vulin olyan szövegre reagál, amely soha nem látott napvilágot, ez a gyanú abszolút beigazolódik”. Hozzátette, „ez kétségtelenül azt erősíti meg, hogy Vulin törvénytelenül jutott a köztem és a Nedeljnik főszerkesztője között váltott szöveghez”.

A Nedeljnik szerkesztősége az újságíró egyesületekhez fordult az eset kapcsán, a nyomozó szervektől pedig azt kéri, vizsgálják ki az ügyet.

Védelmi minisztérium: Nem Nedeljnik, hanem Kurir

A védelmi minisztérium elnézést kért a Kurir és a Nedeljnik lapoktól, mert Vulin a Kurirban megjelent cikkre reagált, a közleményben viszont a Nedeljniket említette.

„A sajtóosztály súlyos hibája következtében az jelent meg, hogy a miniszter a Nedeljnikben közzétett szövegre reagál, nem pedig a Kurirban megjelentre. Šutanovac sértéseit a Kurir napilapban mondta, s arra reagáltunk. Elnézést kérünk a Kurirtól, amiért nem írtuk le a szerkesztőség nevét, a Nedeljniktől pedig, mert ok nélkül említettük” – áll a védelmi minisztérium közleményében. (Nedeljnik, N1)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A legfrissebb adatok alapján 1060-ra nőtt az országban a koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 810 tesztet végeztek el, ezekből 160 minta lett pozitív. Eddig összesen 4371 személynél végeztek koronavírus-tesztet. A halottak száma 28-ra nőtt.
2020. ÁPRILIS 1.
[ 16:25 ]
A környezetvédelmi minisztérium államtitkára, Branislav Blažić szerda délelőtt elhunyt a koronavírus okozta fertőzés következtében. Miután teszteredménye pozitív lett, Blažićot a járványügyi klinikára szállították, öt nappal ezelőtt Goran Trivan környezetvédelmi miniszter azt közölte, hogy az államtitkárt...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 14:35 ]
A szerb kormány döntése értelmében egy pár gumikesztyű kiskereskedelmi ára nem haladhatja meg a 40 dinárt PDV-vel együtt. A rendelet a Hivatalos Közlönyben is megjelent szerdán. A védőmaszkok ára továbbra is legfeljebb 120 dinár lehet PDV-vel együtt, áll a rendeletben. A kiskereskedelemben vásárolható maximális szám...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 11:13 ]
Beolvasás folyamatban