Szerbia
Nedeljnik: Nem fogadjuk el Vulin sajtószolgálatának értelmetlen magyarázatát és sértő bocsánatkérését

A Nedeljnik szerkesztősége közölte, nem fogadják el Aleksandar Vulin védelmi miniszter sajtószolgálatának – mint fogalmaznak – értelmetlen magyarázatát és sértő bocsánatkérését, miszerint „a sajtószolgálat súlyos hibája folytán” írták azt, hogy Vulin a Nedeljnikben megjelent cikkre reagál, nem pedig azt, hogy a Kurirban megjelentre.

A Nedeljnik szerkesztősége emlékeztet, hogy Vulin vasárnap Dragan Šutanovac egykori miniszter olyan szövegét kommentálta, amely soha nem jelent meg a hetilapban, s amelyről Šutanovac és a Nedeljnik főszerkesztője leveleztek. Ezért teszik fel nyilvánosan a kérdést, honnan tudhatta Vulin, hogy mi áll a szövegben, amely Dragan Šutanovacon kívül csak a fő- és a felelős szerkesztő e-mailjei között volt megtalálható.

„A Nedeljnik szerkesztősége nehezen tudja elképzelni, hogy valaki, aki napi szinten dolgozik a sajtóval, ahogy a védelmi miniszter PR-szolgálata is, összekeveri a Kurir napilapot és a Nedeljnik hetilapot. Még nehezebb elképzelni, hogy valaki, aki napi szinten dolgozik a sajtóval, ahogy a védelmi miniszter PR-szolgálata is, összekeverheti az interjút és a szerzői szöveget. Ráadásul ez akkor történt, amikor Šutanovac elküldte a szöveget, amely nem jelent meg, s amelyre Aleksandar Vulin szóról szóra reagál” – hangsúlyozza a Nedeljnik szerkesztősége.

A Nedeljnik szerkesztősége ezért még egyszer megkérdezi, hogyan jutott hozzá Aleksandar Vulin a szöveg tartalmához, amely csak Dragan Šutanovacnak és a hetilap szerkesztőinek volt meg. Felszólítják a nyomozó szerveket, hogy állapítsák meg, hogy Vulin miniszter vagy bárki más használt-e titkosszolgálati eszközöket, hogy elcsípje az olyan kommunikációt, mint az e-mailben történő levelezés.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2020. FEBRUÁR 19. [ 17:25 ]

Ha igaz a Nedeljnik állítása,akkor nemcsak a Kurirnak,hanem mindannyiunknak köze van a dologhoz-ez akkor már illetéktelen ellenőrzése a másképpgondolkodóknak,stb....


Atata
2020. FEBRUÁR 19. [ 7:15 ]

Mi köze a Kurirnak az egészhez

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2020. FEBRUÁR 19. [ 11:17 ]
Ott jelent meg egy Vulin-interjú. De lényegében valóban semmi köze a Kurirnak az ügyhöz.

A legfrissebb adatok alapján 1060-ra nőtt az országban a koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 810 tesztet végeztek el, ezekből 160 minta lett pozitív. Eddig összesen 4371 személynél végeztek koronavírus-tesztet. A halottak száma 28-ra nőtt.
2020. ÁPRILIS 1.
[ 16:25 ]
A környezetvédelmi minisztérium államtitkára, Branislav Blažić szerda délelőtt elhunyt a koronavírus okozta fertőzés következtében. Miután teszteredménye pozitív lett, Blažićot a járványügyi klinikára szállították, öt nappal ezelőtt Goran Trivan környezetvédelmi miniszter azt közölte, hogy az államtitkárt...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 14:35 ]
A szerb kormány döntése értelmében egy pár gumikesztyű kiskereskedelmi ára nem haladhatja meg a 40 dinárt PDV-vel együtt. A rendelet a Hivatalos Közlönyben is megjelent szerdán. A védőmaszkok ára továbbra is legfeljebb 120 dinár lehet PDV-vel együtt, áll a rendeletben. A kiskereskedelemben vásárolható maximális szám...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 11:13 ]
Beolvasás folyamatban