Szerbia
Vučić: Az SNS-es tisztségviselők felét lecserélik, a minisztereknek pedig 70 százalékát

Aleksandar Vučić szerb államfő és a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke bejelentette, hogy a helyhatósági és a parlamenti szinten a haladók felét le fogják cserélni, a minisztereknek pedig a 70 százalékát.

Vučić a Happy televíziónak elmondta, hogy a polgármesterek közül néhányan azért nem vették fel a telefont, mert nem tudták, hogy ő hívja őket. Vučić erre azt kérdezte, hogy akkor hogyan beszélgetnek ezek a vezetők a polgárokkal.

Szavai szerint a képviselők között is lesznek leváltások, mert „szégyen, hogy milyen üresek a parlamenti padok”.

„Nem lesz kegyelem”, mondta Vučić.

Értékelése szerint jobban érdekli a polgárokat a pénzügyi helyzet, mint a politikusokat, akik azért hívják fel a televíziók forgatócsoportjait, hogy felvegyék, amint edzőterembe mennek.

Vučić nemrég azt is bejelentette, hogy a haladók közül „legfeljebb négy” jelenlegi miniszter maradhat a kormányban, ha az SNS megnyeri a választásokat.

„Elégedett vagyok Ana Brnabićtyal, és még néhányukkal. Nagy változások lesznek, ebben biztosak lehetnek. A jelenlegiek közül talán két-három haladópárti miniszter marad, legfeljebb négy. Nem beszélhetek más pártok minisztereitől, mielőtt a pártvezetők nem nyilatkoznak”, jelentette ki akkor Vučić.

Azt is bejelentette, hogya választásokat március elsején, negyedikén vagy hatodikán írja ki.

"Egy erős európai ország kérte a pótvámok bevezetését"

Aleksandar Vučić szerb államfő az este kijelentette, hogy egy nagy, jelentős és erőteljes európai ország kérte Pristinától a pótvámok bevezetését azzal a céllal, hogy emiatt megszakadjon a párbeszéd Belgráddal, amely abban a pillanatban a kompromisszumos megoldás irányába haladt.

„Ezt azért tették, hogy Szerbia kilépjen a párbeszédből, és hogy tönkre tegyék azt a tervet, amely szerint Szerbia bármit is kaphatna”, magyarázta Vučić és arra emlékeztetett, hogy a határvonalak átrendezése a párbeszéd olyan hozadéka lenne, amellyel Szerbia is kaphatna valamit. (Beta, Tanjug, 021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2020. FEBRUÁR 19. [ 17:29 ]

Olyan csere lesz,mint a viccben a szovjet hadseregben a gyatyacsere.


Óbecsei
2020. FEBRUÁR 18. [ 17:21 ]

"Vučić: Az SNS-es tisztségviselők felét lecserélik, a minisztereknek pedig 70 százalékát" + az államfő 100 százalékát.


Cinike
2020. FEBRUÁR 18. [ 16:20 ]

És téged pedig meddig nézzünk még?


A 65 évnél idősebb szerbiai polgárok vasárnap helyett szombat reggel 4 és 7 óra között mehetnek el bevásárolni, erősítették meg a B92-nek a kereskedelmi minisztériumban. Az üzletek szombat reggel 4 és 7 óra között lesznek nyitva, a nyugdíjasok pedig emiatt 3 és 8 óra között elhagyhatják otthonaikat. Ana Brnabić...
2020. ÁPRILIS 3.
[ 16:36 ]
Az elmúlt 24 órában 305 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szerbiában, s nyolc személy halt meg a betegség következtében. Tegnap óta 748 személyt teszteltek le koronavírusra, 305 lett pozitív, 443 negatív. Ezzel a fertőzöttek száma Szerbiában 1476-ra nőtt. Az elmúlt 24 órában nyolc személy, hat férfi és két...
2020. ÁPRILIS 3.
[ 16:25 ]
A válságstáb döntése értelmében a szabácsi (Šabac) piacok az elmúlt öt napban zárva voltak, de a bejelentések szerint mától, április 3-tól minden piac újra üzemel. A nagybani piac már csütörtökön kinyitott, péntektől pedig, ami egyébként is piacnap, a Mačva stadionnál és a Kamičakon lévő piac, valamint a...
2020. ÁPRILIS 3.
[ 10:35 ]
Beolvasás folyamatban