Szerbia
Öt nap alatt 25 ezer közlekedési bírságot szabtak ki a szerbiai rendőrök

A hét eleje óta a rendőrség fokozottabban ellenőrzi a közelekdést Szerbia-szerte. Mindössze öt nap alatt 25 ezer szabálysértési feljelentést tettek, vagyis naponta ötezret. A gépjárművezetők leggyakoribb vétsége a gyorshajtás, az ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása, de egyre gyakrabban büntetnek olyanokat is, akik vezetés közben mobiltelefont használnak.

Az akció a hétvégén is folytatódik, minden főbb úton sebességellenőrzést végeznek. Minden gépjárművezetőt alkoholtesztnek vetnek alá, napszaktól függetlenül. Ellenőrzik azt is, hogy a jármű rendelkezik-e a téli felszereléssel, azt a járművet pedig, amelyiken nyári gumi van, kizárják a forgalomból. A rendőrség külön ellenőrzi a hátsó üléseken lévő biztonsági övek használatát is.

Az ittas vezetés és a gyorshajtás mellett a gépjárművezetőket egyre gyakrabban büntetik meg pszichoaktív szerek használata és vezetés közbeni telefonálás miatt.

„A temetők, kórházak, börtönök tömve vannak olyanokkal, akik azt gondolták, jobban vezetnek részegen, mint józanul. Ez nagy tévedés. A hatalmas pénzbírságon kívül tartsák észben azt is, hogy az ittas vezetés következtében történő balesetokozás előre eltervezett bűncselekménynek számít” – mondja Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság munkatársa. (Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
S+andor a mozsori
2020. FEBRUÁR 22. [ 14:04 ]

A kormánytol kiadot „Ukaz“ alapján minden forgalmi rendör naponta köteles legkevesebb 50€ bierságot kironi. Ha a rendör azt álitja hogy nam használtad a biztonsági övet, vagy használtad a mobiltelefonodat a füleden, hogyan gondolod azt a biroságal elhitetni, hogy az nem ugy volt? A rendör a tanu!.


Nagy József
2020. FEBRUÁR 21. [ 21:16 ]

Helyes itthon is ez kellene de mindenkire egyformán sújtson le a törvény de sajnos ez itt nem így van


Fellázadtak a Košutnjakon karanténban lévő polgárok, mert még nem kapták meg a koronavírusteszt eredményét, jelenti az N1. Az N1 felvételén látszik, hogy az emberek kimentek a szálláshelyről, ami után a katonai rendőrség avatkozott közbe, s elkezdte őket visszaterelni a karanténba. Az N1 emlékeztet, hogy a košutnjaki...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 18:18 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában további 44 páciensnél állapították meg a koronavírus jelenlétét, ezzel a fertőzöttek száma 785-re nőtt, tájékoztatott ma Predrag Kon epidemiológus. Kon arról is beszélt, hogy tegnap óta három beteg halt bele a fertőzésbe, így már 16 halálos áldozata van az országban az új típusú...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 16:34 ]
Belehalt az új típusú koronavírus okozta betegségbe a nyugat-szerbiai Valjevo szerb ortodox püspöke, s további két pap is Covid-19 betegségben szenved, az ortodox egyház azonban továbbra sem hajlandó figyelembe venni az elővigyázatossági intézkedéseket. A múlt héten a szerb sajtó és a közösségi média is azokkal...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 15:21 ]
Beolvasás folyamatban