Szerbia
A szerbiai utazási irodák lemondták az olaszországi utazásokat a koronavírus-járvány miatt
Betűméret:             

A szerbiai utazási irodák lemondták az olaszországi utazásokat, mert már több mint háromszázan fertőződtek meg az országban az új típusú koronavírussal. A Kínába, Japánba és Dél-Koreába tervezett utakat szintén törölték.

A buszok és a vonatok rendesen közlekednek Szerbia határain túlra, nincsenek lemondott járatok, s egyelőre nem is lesznek.

„Az elkövetkező két-három hétre tervezett olaszországi utazások többségét lemondták. Mindenkinek, aki kifizette az utazás árát, visszatérítik a pénzt, vagy felkínálják, hogy váltsák be valami másra. Egyedül azokat az utakat nem mondták le, amelyek franciaországi síelésre szólnak, de Olaszországon keresztül jutnak oda az emberek” – mondta a Danas napilapnak Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Országos Szövetségének elnöke.

Franciaországban nincs koronavírus-járvány, ezért nincs is oka annak, hogy lemondják az oda tervezett utazásokat.

„Nem könnyű lemondani egy utazást, mert az itteni utazási irodáknak megvannak a külföldi partnereik, akiktől szintén függnek. Két római út lemondása esetében alig kaptunk pénzvisszatérítést, mert a rómaiak úgy gondolják, nem a veszélyeztetett területen vannak, a szállodák pedig tele vannak vendégekkel. A végén azonban visszaadták a pénzt” – hangsúlyozta Seničić.

Hozzátette, türelmesnek kell lenni az ilyen helyzetekben, ahol senki sem hibás, az utazási irodák pedig ilyen esetekben az illetékes minisztérium utasításai alapján járnak el. Nem sok olaszországi utazást mondtak le, mivel a szerbiai turisták inkább március végén és áprilisban kezdik el megrohamozni az országot. (Danas)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban