Szerbia
Szerbiában 249 fertőzött van, 125-en kórházban

Tegnap 18 óra óta Szerbiában további 27 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, így már összesen 249 fertőzött van, közülük 125-en vannak kórházban, tájékoztatott Predrag Kon epidemiológus.

Hozzátette, tegnap 18 óra óta 61 személy mintáit tesztelték, 27 lett pozitív, közülük 19 személy szorul kórházi kezelésre.

A kínaiak azt kérik, minden beteg külön szobában legyen

A kínai orvosok teljes mértékben egyetértenek a kormány által bevezetett rendkívüli intézkedésekkel, de azt kérik, ami náluk a legnagyobb eredményt adta, mégpedig, hogy minden beteget külön szobában helyezzenek el, jelentette ki ma Predrag Kon.

„Ami az elszigetelés és az önkéntes elszigetelődés intézkedését illeti, a kínaiak az elején teljesen úgy viselkedtek, mint mi, s arra jutottak, hogy az izoláció enyhe esetei súlyosbították a helyzetet, ezért döntöttek a szigorú izoláció mellett. Ez azt jelenti, hogy minden beteg külön szobában van, illetve, ha tudják, hogy mindannyian pozitívak, akkor lehetnek többen egy szobában” – magyarázta Kon.

Várjuk a pravoszláv egyház áldozásra vonatkozó utasítását

Predrag Kon kijelentette, mivel az áldozás nagy jelentőséggel bír a keresztényeknél, soha nem lesz egyetértés abban, hogy az áldozás lehet a vírus terjesztésének módja, viszont erre a kérdésre minden epodemiológus azt fogja mondani, hogy kockázatot jelent.

Kon leszögezte, ennek ellenére azt várják a Szerb Pravoszláv Egyháztól és a pátriárkától, hogy világos utasítást adjan a papságnak és a híveknek az áldozás kérdését illetően.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban