Szerbia
Szerbiában 249 fertőzött van, 125-en kórházban

Tegnap 18 óra óta Szerbiában további 27 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, így már összesen 249 fertőzött van, közülük 125-en vannak kórházban, tájékoztatott Predrag Kon epidemiológus.

Hozzátette, tegnap 18 óra óta 61 személy mintáit tesztelték, 27 lett pozitív, közülük 19 személy szorul kórházi kezelésre.

A kínaiak azt kérik, minden beteg külön szobában legyen

A kínai orvosok teljes mértékben egyetértenek a kormány által bevezetett rendkívüli intézkedésekkel, de azt kérik, ami náluk a legnagyobb eredményt adta, mégpedig, hogy minden beteget külön szobában helyezzenek el, jelentette ki ma Predrag Kon.

„Ami az elszigetelés és az önkéntes elszigetelődés intézkedését illeti, a kínaiak az elején teljesen úgy viselkedtek, mint mi, s arra jutottak, hogy az izoláció enyhe esetei súlyosbították a helyzetet, ezért döntöttek a szigorú izoláció mellett. Ez azt jelenti, hogy minden beteg külön szobában van, illetve, ha tudják, hogy mindannyian pozitívak, akkor lehetnek többen egy szobában” – magyarázta Kon.

Várjuk a pravoszláv egyház áldozásra vonatkozó utasítását

Predrag Kon kijelentette, mivel az áldozás nagy jelentőséggel bír a keresztényeknél, soha nem lesz egyetértés abban, hogy az áldozás lehet a vírus terjesztésének módja, viszont erre a kérdésre minden epodemiológus azt fogja mondani, hogy kockázatot jelent.

Kon leszögezte, ennek ellenére azt várják a Szerb Pravoszláv Egyháztól és a pátriárkától, hogy világos utasítást adjan a papságnak és a híveknek az áldozás kérdését illetően.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nincs mire várni, ha Szerbia a koronavírus-járvány miatti drasztikusabb intézkedéseket akar, akkor itt az ideje dönteni erről, jelentette ki dr. Predrag Kon epidemiológus. A járványügyi szakember a Danas napilapnak nyilatkozva elmondta, most vagyunk a járvány csúcsán, s az ő aggodalma még az elkövetkező hat hétre...
2020. ÁPRILIS 8.
[ 11:47 ]
Az már bizonyos, hogy Belgrádban és Nišben péntektől hétfőig teljes kijárási tilalom lesz, jelentette be kedden este a RTS Upitnik (Kérdőjel) című műsorában Aleksandar Vučić szerb elnök, hozzátéve, arról még nem született döntés, pénteken hány órakor kezdődik a tilalom, mert ez az orvosok és a szakemberek...
2020. ÁPRILIS 8.
[ 9:54 ]
A kedden 15 órakor közölt adatok szerint Szerbiában az elmúlt 24 órában 247 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ezzel számuk 2447-re nőtt. A fertőzés okozta szövődmények következtében újabb három személyt halt meg, így a Covid-19 áldozatainak száma 61-re nőtt. Dr. Darija Kisić Tepavčević, a Batut...
2020. ÁPRILIS 7.
[ 20:30 ]
Beolvasás folyamatban