Szerbia
A 65 évnél idősebbek hozzájuthatnak nyugdíjukhoz

A 65 évnél idősebb polgárok, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonaikat, nyugdíjukhoz felhatalmazás aláírásával juthatnak hozzá (olyan személyt felhatalmazva, aki az ő nevükben felveszi a pénzt), ill. a folyószámlájukat vezető bank felhívásával.

Az első esetben fontos kitölteni egy felhatalmazást, mely tartalmazza a nyugdíjas és a felhatalmazott személy személyes adatait, a folyószámla számát, a bank nevét, a felvenni kívánt összeget betűvel és számmal kiírva, valamint a nyugdíjas aláírását. A felhatalmazást alá kell írni annak érdekében, hogy elfogadható legyen.

A felhatalmazott személy, aki a pénzt kívánja felvenni be kell, hogy mutassa a saját és a megbízója személyigazolványát is.

Azok a nyugdíjasok, akik nem hatalmaznak fel senkit, felhívhatják a bankot, ahol a folyószámlájukat vezetik és bejelenthetik a címet, ahová a nyugdíj kiszállítását kérik. Ezekben az esetekben a Szerbiai Posta sürgős eljárásban fogja a nyugdíjakat eljuttatni az azt igénylőknek, míg az ezzel járó költségeket a Szerb Köztársaság fedezi.

A bankok maguk is felkeresik majd ügyfeleiket március 24-től a telefonközponton keresztül, ill. szöveges üzenetben (SMS) annak érdekében, hogy a nyugdíjasok mihamarabb értesüljenek róla, hogy miként fog a kifizetés megvalósulni.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerb kormány mai döntése értelmében péntek 17 óra és hétfő hajnali 5 óra között teljes kijárási tilalom lép érvénybe Szerbiában. A nyugdíjasok holnap hajnali 4 és 7 óra között szerezhetik be a boltokban a szükséges élelmiszereket. A háziállatok sétáltatásának idejét a teljes kijárási tilalom alatt...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 14:56 ]
A magyar és a szerb határ mentén élő ingázók határátlépési lehetőségeiről, a teherforgalom fenntartásáról és a Szeged-Szabadka vasútvonal építésének felgyorsításáról tárgyalt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Siniša Mali szerb pénzügyminiszterrel Belgrádban. Szijjártó elmondta, a...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 14:30 ]
A rendkívüli állapot bevezetése óta 3509 személlyel több a munkanélküli a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában – közölte Zoran Đorđević. A szerb munkaügyi miniszter arra számít, hogy az elkövetkező hetekben ugyan nőni fog az állástalanok száma, de lassú ütemben. A tárcavezető elmondta, hogy...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 11:44 ]
Beolvasás folyamatban