Szerbia
Vučić: Gondolkozunk azon, hogy minden nagykorú polgár 100 euró segélyt kapjon

A koronavírus-járvány miatti intézkedések keretében és a gazdaságra mért csapás miatt fontolóra vesszük, hogy Szerbia minden nagykorú polgárának 100 eurót adunk ajándékba, jelentette ki Aleksandar Vučić a Prva TV-nek.

„Ez összesen sok pénz, körülbelül 520 millió euró. Minden nagykorú állampolgárnak, dolgozónak, munkanélkülinek, nyugdíjasnak, mindenkinek egyszeri juttatásként” – mondta az államfő. Szerb elnök emellett gazdasági segélycsomagot ígért a mikro- és kisvállalkozóknak. Mint közölte, mindenki háromhavi minimálbért kap az államtól, hogy ne menjen csődbe a cége.

Hamarosan döntenek a 24 órás kijárási tilalomról

Az elkövetkező 3-4 napban döntenek a 24 órás kijárási tilalom bevezetéséről, közölte Vučić.

„A döntés csakis a polgároktól és viselkedésüktől függ” – húzta alá az elnök.

Ez az intézkedés 14 napig lenne hatályban, s az államfő hangsúlyozta, ez alatt az idő alatt senki nem fog éhen halni, de megállítaná a koronavírus-fertőzés terjedését.

Semmiből sincs hiány

Aleksandar Vučić a Prva TV-nek nyilatkozva arról is beszélt, hogy Szerbiában nincs hiány sem maszkból, sem élelemiszerekből a boltokban.

Hozzátette, további 30 millió sebészeti maszknak kell érkeznie Szerbiában, valamint 15 millió, szűrővel ellátott maszknak, amely 12 órán keresztül tart.

Kína sokat segített, várjuk az EU nagy segítségét

Szerbia európai úton halad, s ez az irány annak ellenére sem fog megváltozni, hogy az Európai Unió nem mutat szolidaritást a koronavírus idején, nemcsak Szerbia iránt, hanem tagállamai iránt sem, jelentette ki az elnök.

„Az európai úton vagyunk, de nem vagyunk vakok és ostobák sem, vagyis figyelünk Szerbia érdekeire, együttműködünk Kínával, Oroszországgal, Amerikával, mindenkivel, mert ez Szerbia érdeke” – üzente Vučić.

Ötmilliárd eurós intézkedéscsomag

A koronavírus-járvány által sújtott szerb gazdaság helyreállítását célzó intézkedéscsomagban több mint ötmilliárd euró van, jelentette ki Vučić.

Ezeken az intézkedéseken keresztül fogják segíteni a gazdaságot, úgy a kis- és középvállalkozásokat, mint a nagyvállalatokat, az illetékesek pedig arról is gondolkodnak, hogyan segítsenek a „kicsiknek”, elsősorban a zöldségtermesztőknek vagy a tejfeldolgozóknak.

Ebben a pillanatban a nemzet életéért és fennmaradásáért küzdünk

Aleksandar Vučić visszautasította azokat az ellenvetéseket, hogy a koronavírus elleni intézkedések sértik a szerbiai polgárok emberi és demokratikus jogait.

Szerbia most is demokratikus állam, húzta alá az államfő a Prva TV műsorvezetőjének kérdésére válaszolva.

A megkurtított kijárással kapcsolatban elmondta, majdnem mindenhol kijárási tilalmat vezettek be.

Ott vannak gócpontok, ahová a 400 ezer szerbiai polgár visszatért

Szerbia 400 ezer polgára tért vissza, jelentette ki Vučić, s közölte, megengedte ezt, hogy segítsen a polgároknak, de a koronavírus gócpontjai ma ott vannak, ahová ezek az emberek hazamentek.

Az elnök arról is beszélt, hogy Belgrádban majdnem az összes kórház betelt, s a vásárcsarnok után újabb ideiglenes kórházakat rendeznek be az Arénában, a Pionirben, a Pinkiben és egyéb csarnokokban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. MÁRCIUS 31. [ 12:20 ]

Mi az 100 euró segély? Paraszt vakítás? Nálunk dinár a fizető eszköz. Ezt csak Vučić nem tudja? Lesz..om a száz euróját. Életet a népnek, nem demagógiját!


Óbecsei
2020. MÁRCIUS 31. [ 11:51 ]

Vučić is eszement politikus lett, eddig az élelem felhalmozása ellen beszélt. Tegnap már 24 órás kijárási tilalom bevezetéséről gondolkozik két hetes időtartalomra. Ma már újból sorok vannak az üzletek előtt. Gondolkozik ez az elnök?


Csaba
2020. MÁRCIUS 31. [ 7:11 ]

És mivan a mezőgazdasági termelökkel itt a vetés ideje . Ezen kivül ki törödik velük járulékok,adók stb .


Kjózsi
2020. MÁRCIUS 31. [ 2:04 ]

Legyetek büszkék, hogy egy ilyen karakán és erős kezű ember vezeti most Szerbiát, aki Európai szinten is messze példaértékű módon gondoskodik országa polgárairól!!! Hasonlóan példaértékű az, ahogyan Magyarországon helytáll Orbán Viktor miniszterelnök , szembe menve minden fősodorral...Kedves Vajdaság Ma olvasók, ne dugjátok a fejeteket a homokba!!!! Próbáljatok meg racionálisan és rendszerben gondolkodni, félre téve most kivételesen a magatok kis egyéni kishitűségét, és az egész közösségre gond


t23
2020. MÁRCIUS 30. [ 17:22 ]

Gondolkodjunk és tessék a fertőzött városokból megtiltani a kilépést ott kell megállitani a terjedést ahol van nem kiengedni minden gócpontot lezárni ez az alapja mindennek, nem általánositani,mit ér a 24 órás tilalom ha a rendőrök egyik helységből viszik a virust a jármüvükön a másik,harmadik ..helységbe? naponta hányszor fertőtlenitik a hivatalos járműveket amalyekre nem vonatkozik a tilalom?


Gondolkodo
2020. MÁRCIUS 30. [ 16:31 ]

A gocpontok ott vannak ahova telepitik óket. A 100 eurot adja a migránsainak utikőltségre hazautra és mehet velűk. MERT HA NEKŰNK ADJA 1000 NYUZ LE ROLUNK. A határt decemberben kellett volna lezárni mig szerbiában nem volt fertózótt. Csak Vucicnak és bandájának igy felelt meg,


soltis zita
2020. MÁRCIUS 30. [ 14:08 ]

Megáll az eszem ! Még mindig van, aki nem érti ?! És ne keressünk már állandóan a kákán is csomót !! Ne kötözködjünk, gyűlülködjünk-a saját érdekünkben !


Csak én
2020. MÁRCIUS 30. [ 13:24 ]

Mi ez ha nem kampány? Mrs!


Én
2020. MÁRCIUS 30. [ 12:52 ]

Mivel gondolkozzun, amikor kimostátok az agyunkat? Gócpontok pedig ott vannak ahol a legtöbb aláirást gyüjtöttétek a szavazâshoz!


Marianna
2020. MÁRCIUS 30. [ 11:49 ]

Jó napot.ez eddig mind szép és jó!A falusi embereknek miért kell a nagyvárosok hibàjából bünhődni.Kishegyes falujában a vírus élőt sem lehetett embert látni az utcàkon csak ha éppen munkából megy haza.


Az elkövetkező tíz napban még egy-egy minimálbért kifizetünk a leginkább érintett ágazatok dolgozóinak, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. Hozzátette, ez az utazási irodák, az autókölcsönzők, a vendéglátó- és a szállodaipar 72,5 ezer alkalmazottjára vonatkozik. „Ez nagy segítség, ma meghozzuk az...
2020. DECEMBER 4.
[ 11:00 ]
A szerb kormány mai ülésén elfogadta a válságstáb által javasolt legújabb intézkedéseket annak érdekében, hogy megóvják a lakosság egészségét a koronavírus-fertőzéstől. A vendéglátóipari objektumok, vagyis a kávézók, éttermek, bárok és éjszakai klubok nem dolgoznak pénteken 17 órától hétfőn reggel 5...
2020. DECEMBER 3.
[ 17:29 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 7.802 újabb esetben regisztrálták a koronavírus-fertőzést, 61 személy hunyt el, és 288 személy van lélegeztetőgépen, ez pedig a legmagasabb szám a járvány kezdete óta. A legutóbbi jelentés óta 22.243 tesztet végeztek el, áll a covid-19.rs honlapon.
2020. DECEMBER 3.
[ 17:27 ]
Beolvasás folyamatban