Szerbia
Mától működnek a szabácsi piacok

A válságstáb döntése értelmében a szabácsi (Šabac) piacok az elmúlt öt napban zárva voltak, de a bejelentések szerint mától, április 3-tól minden piac újra üzemel.

A nagybani piac már csütörtökön kinyitott, péntektől pedig, ami egyébként is piacnap, a Mačva stadionnál és a Kamičakon lévő piac, valamint a városi piac is működik.

Szigorú óvintézkedéseket és fertőtlenítést rendeltek el.

A válságstáb a piacok megnyitásáról szóló döntéssel a mezőgazdasággal foglalkozó polgároknak kíván segíteni, hogy zavartalanul folytathassák a termelést, és fenntartsák gazdaságukat.

Nebojša Zelenović, a városi válságstáb parancsnoka és Vladan Krasavac, a Mačvai Közigazgatási Körzet vezetője egyeztetett a VUM és a Transkom szabácsi kereskedelmi láncok képviselőivel, akik megígérték, hogy azon lesznek, hogy minél több terméket felvásáraljanak a mezőgazdasági termelőktől.

A piacokon külön lesz a bejárat és a kijárat, napi kétszer végeznek fertőtlenítést, minden vásárlónak és eladónak maszkot és kesztyűt kell viselnie, a belépéskor pedig fertőtlenítik a járműveket, az emberek pedig a cipőjüket és a kezüket.

Az egyetlen beltéri piacra, vagyis a nagybani piacra egyszerre legfeljebb öt vásárló mehet be. (Danas)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. ÁPRILIS 3. [ 12:25 ]

Kettőnél több személy számára tilos a csoportosulás. Akkor most, hogy is van ez a piaci ügy..?


A jövő hónaptól a diákok mehetnek osztálykirándulásra, a hónap derekától kezdve pedig megrendezhetik az érettségi bankettet is, jelentette be Mladen Šarčević oktatási miniszter, hozzátéve, amennyiben az érettségizők külföldi kirándulást terveztek, azt szerbiai helyszínre kell cserélniük. “Ma reggel továbbítottam...
2020. MÁJUS 28.
[ 15:45 ]
A koronavírus-járvány miatt ebben az évben az elsőbe induló kisdiákok beiratkozása is eltér az előző évekétől. Mától az eUprava portálon a szülők kérhetnek időpontot az ősszel iskolába indulók tesztelésére. A szolgáltatás lényege, hogy a szülőknek csak egyszer kelljen elmenniük az iskolába a gyermek beiratkozása...
2020. MÁJUS 28.
[ 9:53 ]
A koronavírus-járvány miatt bevezetett megszigorító intézkedések fokozatosan enyhülnek, az EU tagországai is sorra nyitják meg határaikat, így sokakat érdekelhet, vajon összejön-e a külföldre tervezett nyaralás. Szerbia előtt egyelőre csak Görögország és Bulgária jelentette be a határnyitást. A görög határok...
2020. MÁJUS 28.
[ 8:47 ]
Beolvasás folyamatban