Szerbia
Mától működnek a szabácsi piacok

A válságstáb döntése értelmében a szabácsi (Šabac) piacok az elmúlt öt napban zárva voltak, de a bejelentések szerint mától, április 3-tól minden piac újra üzemel.

A nagybani piac már csütörtökön kinyitott, péntektől pedig, ami egyébként is piacnap, a Mačva stadionnál és a Kamičakon lévő piac, valamint a városi piac is működik.

Szigorú óvintézkedéseket és fertőtlenítést rendeltek el.

A válságstáb a piacok megnyitásáról szóló döntéssel a mezőgazdasággal foglalkozó polgároknak kíván segíteni, hogy zavartalanul folytathassák a termelést, és fenntartsák gazdaságukat.

Nebojša Zelenović, a városi válságstáb parancsnoka és Vladan Krasavac, a Mačvai Közigazgatási Körzet vezetője egyeztetett a VUM és a Transkom szabácsi kereskedelmi láncok képviselőivel, akik megígérték, hogy azon lesznek, hogy minél több terméket felvásáraljanak a mezőgazdasági termelőktől.

A piacokon külön lesz a bejárat és a kijárat, napi kétszer végeznek fertőtlenítést, minden vásárlónak és eladónak maszkot és kesztyűt kell viselnie, a belépéskor pedig fertőtlenítik a járműveket, az emberek pedig a cipőjüket és a kezüket.

Az egyetlen beltéri piacra, vagyis a nagybani piacra egyszerre legfeljebb öt vásárló mehet be. (Danas)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. ÁPRILIS 3. [ 12:25 ]

Kettőnél több személy számára tilos a csoportosulás. Akkor most, hogy is van ez a piaci ügy..?


Az elkövetkező tíz napban még egy-egy minimálbért kifizetünk a leginkább érintett ágazatok dolgozóinak, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. Hozzátette, ez az utazási irodák, az autókölcsönzők, a vendéglátó- és a szállodaipar 72,5 ezer alkalmazottjára vonatkozik. „Ez nagy segítség, ma meghozzuk az...
2020. DECEMBER 4.
[ 11:00 ]
A szerb kormány mai ülésén elfogadta a válságstáb által javasolt legújabb intézkedéseket annak érdekében, hogy megóvják a lakosság egészségét a koronavírus-fertőzéstől. A vendéglátóipari objektumok, vagyis a kávézók, éttermek, bárok és éjszakai klubok nem dolgoznak pénteken 17 órától hétfőn reggel 5...
2020. DECEMBER 3.
[ 17:29 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 7.802 újabb esetben regisztrálták a koronavírus-fertőzést, 61 személy hunyt el, és 288 személy van lélegeztetőgépen, ez pedig a legmagasabb szám a járvány kezdete óta. A legutóbbi jelentés óta 22.243 tesztet végeztek el, áll a covid-19.rs honlapon.
2020. DECEMBER 3.
[ 17:27 ]
Beolvasás folyamatban