Szerbia
Mától működnek a szabácsi piacok
Betűméret:             

A válságstáb döntése értelmében a szabácsi (Šabac) piacok az elmúlt öt napban zárva voltak, de a bejelentések szerint mától, április 3-tól minden piac újra üzemel.

A nagybani piac már csütörtökön kinyitott, péntektől pedig, ami egyébként is piacnap, a Mačva stadionnál és a Kamičakon lévő piac, valamint a városi piac is működik.

Szigorú óvintézkedéseket és fertőtlenítést rendeltek el.

A válságstáb a piacok megnyitásáról szóló döntéssel a mezőgazdasággal foglalkozó polgároknak kíván segíteni, hogy zavartalanul folytathassák a termelést, és fenntartsák gazdaságukat.

Nebojša Zelenović, a városi válságstáb parancsnoka és Vladan Krasavac, a Mačvai Közigazgatási Körzet vezetője egyeztetett a VUM és a Transkom szabácsi kereskedelmi láncok képviselőivel, akik megígérték, hogy azon lesznek, hogy minél több terméket felvásáraljanak a mezőgazdasági termelőktől.

A piacokon külön lesz a bejárat és a kijárat, napi kétszer végeznek fertőtlenítést, minden vásárlónak és eladónak maszkot és kesztyűt kell viselnie, a belépéskor pedig fertőtlenítik a járműveket, az emberek pedig a cipőjüket és a kezüket.

Az egyetlen beltéri piacra, vagyis a nagybani piacra egyszerre legfeljebb öt vásárló mehet be. (Danas)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. ÁPRILIS 3. [ 12:25 ]

Kettőnél több személy számára tilos a csoportosulás. Akkor most, hogy is van ez a piaci ügy..?


Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban