Szerbia
Szerbia egész területén kijárási tilalom szombaton délután egytől hétfő reggel ötig

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések keretében Szerbia egész területén szombaton 13 órától hétfő reggel 5 óráig szigorú kijásári tilalom van érvényben.

Nebojša Stefanović belügyminisztérium szigorú intézkedéseket és büntetéseket helyezett kilátásba a tilalom megszegőinek. A rendőrség átcsoportosította erőit és nagyjából minden egység az utcákat fogja ellenőrizni a hétvégén.

A kutyatulajdonosok szombattól kezdve minden éjszaka, 23 és 1 óra között sétáltathatják házi kedvenceiket, de csak lakhelyük 200 méteres körzetében.

A nyugdíjasok részére a hétvégi hajnali bevásárlást ezúttal vasárnapról szombatra tették át, hogy vasárnap lehetőleg valóban senki ne legyen az utcákon. Szakemberek szerint a teljes izoláció a leghatékonyabb eszköz a vírus terjedésének megakadályozására.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvcan
2020. ÁPRILIS 4. [ 15:55 ]

Egyezek hogy vasárnap ne legyenek nyitva a boltok.A salyát és mások egészsége érdekében ne menjünk olyan helyekre ahol sokan megfordulnak ne engedjünk közelünkbe olyanokat akik sokhelyen megfordulnak.


Az ellenzéki pártok, amelyek aláírták a néppel kötött egyezséget, az elmúlt napokban két csoportra szakadtak. Az egyikbe tartoznak azok, akik „elárulták” a bojkottot, a másikba pedig azok, akik kitartanak a választások bojkottja mellett. A két csoport az egymás elleni küzdelemben nem válogatják meg az eszközöket, a...
2020. JÚNIUS 2.
[ 14:21 ]
Anthony Godfrey, az Amerikai Egyesült Államok (USA) szerbiai nagykövete az éjjel kijelentette, hogy az elmúlt hetekben alkalma volt beszélgetni „minden politikai irányzat vezetőjével‟ az előttünk álló parlamenti választásokról, és reményét fejezte ki, hogy mindenkinek lehetősége lesz részt venni a...
2020. JÚNIUS 2.
[ 8:43 ]
A szerbiai belügyminisztérium Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya fontos figyelmeztetést adott ki a szerbiai cégek és polgárok részére. Arra figyelmeztetnek, hogy külföldről irányított, összehangolt kibertámadás, adathalászati kampány indult a szerbiai cégek és polgárok adatai ellen, főként a...
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:20 ]
Beolvasás folyamatban