Szerbia
A Dedinje intézet 11 orvosa és 14 páciense fertőződött meg koronavírussal
Betűméret:             

A Dedinje szív- és érrendszeri betegségek intézetének 67 alkalmazottja közül 11 orvos fertőződött meg az új típusú koronavírussal, valamint 14 páciens is, közölte ma Milovan Bojić, az intézet igazgatója.

A Prva TV-nek elmondta, annak ellenére, hogy időben foganatosították a védőintézkedéseket, megtörtént, hogy az intézetbe tünetmentes páciensek érkeztek, meg is műtötték őket, s azt követően derült csak ki, hogy pozitívak voltak koronavírusra.

Elmondta, tegnap este és ma reggel érkeztek meg a „lesújtó eredmények, amelyek szerint a 250 letesztelt személy közül 64 alkalmazottról, valamint 14 páciensről derült ki, hogy Covid-19-cel fertőzöttek”.

A 67 alkalmazott közül 11 orvos, a többiek nővérek és kisegítők. 61 személy semmilyen tünetet nem mutat, hatan pedig enyhe klinikai képpel rendelkeznek. Bojić elmondta, őket további kezelésre küldték, s nem dolgoznak.

Hozzátette, 17, műtétre váró beteget is teszteltek, ötüknél mutatták ki a fertőzést.

„Meg kellett szakítanunk ezt a láncot, hogy elejét vegyük egy rosszabb forgatókönyvnek” – mondta Bojić, megjegyezve, hogy az intézetben van elég szakember a normális munkafolyamat folytatásához, de elengedhetetlen, hogy legyen védőfelszerelésük, mintha minden páciens pozitív lenne koronavírusra, továbbá lehetővé kell tenni az intézetbe érkezők tesztelését, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban