Szerbia
Mától nem kell negatív koronavírusteszt a szerbiai beutazáshoz

A hazai és a külföldi állampolgároknak mától nincs szükségük sem negatív koronavírustesztre, sem külön engedélyre, hogy belépjenek Szerbiába, döntött a szerb kormány.

A tegnapi kormányülésen arról is döntöttek, hogy már karantént sem rendelnek el az országba való belépéskor.

A válságstáb két nappal ezelőtt, a jelenlegi járványhelyzet elemzése alapján, javasolta ezt a kormánynak.

Mindenkinek, aki belép Szerbiába, átadnak egy egészségügyi figyelmeztetést, amelyben leírják, hogy olyan területre lépnek, ahol a vírus még mindig körforgásban van, valamint a fertőzés megelőzősének módjait is ismertetik.

Ana Brnabić kormányfő az ülést megelőzően kijelentette, a kormánydöntés nem politikailag motivált lesz, hanem a szakma álláspontja alapján hozzák meg, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban