Szerbia
Két hónap alatt közel 16 ezer ember vált munkanélkülivé Szerbiában

A rendkívüli állapot bevezetése és május 10-e között Szerbiában közel 16 ezer személy vesztette el a munkáját, jelentette ki ma Zoran Đorđević munkaügyi miniszter.

A Szociális-gazdasági Tanács ülése utáni sajtótájékoztatón elmondta, a nyugdíj- és rokkantbiztosítási alap adatai szerint a rendkívüli állapot kihirdetésének napján Szerbiában 2 117 196 polgár fizetette az adókat és járulékokat, míg a május 10-i adat szerint 2 101 290-en.

Ez alapján a számítás alapján 15 906 személy veszítette el munkáját, de a miniszter szerint néhány más országot figyelembe véve ez azt mutatja, hogy a foganatosított intézkedések jók voltak, s hogy „egy pillanatig sem vezettük félre a nyilvánosságot”.

Đorđević a sajtótájékoztatón elmondta, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál „tegnapig 11 450 személy jelentkezett, ezek azok az emberek, akik biztosan munka nélkül maradtak, de biztosan vannak olyanok, akik még mindig nem jelentkeztek”. (Beta, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban