Szerbia
Hétfőig mindenki megkapja a 100 eurót, ma éjfélig lehet jelentkezni

Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter.

„Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta Mali a Prva TV vendégeként.

A tárcavezető leszögezte, elégedett ezzel az intézkedéssel, amelyet a szerb kormány a koronavírus-járvány okozta válság miatt foganatosított. Véleménye szerint „a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a polgárok számára szükséges intézkedésről van szó”.

Emlékeztetett, hogy tegnap 235 ezer vállalati alkalmazott számára fizették ki a segélyt, valamint a minimálbért is kifizették a dolgozóknak. Még egy minimálbért fizet az állam júliusban.

Mali arról is beszélt, hogy kevés reklamáció érkezik a 100 eurós segély igénylésével és kifizetésével kapcsolatban, de ezeket meg fogják oldani.

A pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy az elkövetkező napokban újabb intézkedésekkel és ösztönzésekkel állnak elő a foglalkoztatás növelésére.

„Ez az intézkedés azoknak szól, akik elvesztették munkájukat, vagy külföldről jöttek vissza. Ösztönzéseken vagy szubvenciókon keresztül valósítjuk meg” – mondta, s hozzátette. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök ma reagált a tegnap esti belgrádi és újvidéki tüntetésekre. Vučić abból a repülőből üzent, amellyel Párizsba tart, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal. „Kedves polgárok, megígértem önöknek, hogy a bűnözői és huligán erőszakos támadások ellenére, amelyek mindannyiunkat...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:54 ]
Predrag Kon epidemiológus ma kijelentette, hogy Belgrádban a járványügyi helyzet nagyon komoly. A szakorvos elmondta, hogy egyes pillanatokban fenn áll az esélye annak, hogy rendkívülivé váljon a helyzet. Kon az RTS-nek kifejtette, hogy Belgrádban, a tegnapi nappal bezárólag mintegy 1.500 személyt szállítottak kórházba,...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:44 ]
A szerb parlament előtti tüntetésben és zavargásokban 19 rendőr és 17 tüntető sérült meg tegnap este, akiket a mentőszolgálat látott el. Sérüléseik nem voltak súlyosak, közölte a mentőszolgálat a Tanjuggal. Emellett egy szolgálatban lévő rendőr megsérült 23 óra 42 perckor, amikor elütötte egy autó. A férfit...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban