Szerbia
Hoti megerősítette: Megszüntetik a reciprocitás elvét

A várakozások szerint az Avdullah Hoti vezette új koszovói kormány visszavonja Albin Kurti volt miniszterelnök döntését a reciprocitás elvéről, írja a Zëri.

„Ezt megtesszük annak érdekében, hogy megnyílhasson a brüsszeli párbeszéd útja” – mondta Hoti a KoSSev jelentése szerint.

A köztévének adott interjúban az újonnan megválasztott miniszterelnök azt mondta, a párbeszéd folytatásának minden akadályát el fogják hárítani.

„A párbeszéd folytatásának minden akadályát elhárítjuk, beleértve a reciprocitást is” – közölte Hoti.

Hozzátette, a párbeszédet a nemzetközi partnerek garantálják, de amennyiben nem sikerül, visszaállítja a viszonosság elvét.

„Ha a párbeszéd kudarcot vall, visszaállítjuk a reciprocitás elvét, s partnereink támogatni fognak” – mondta az új kormányfő.

Hoti leszögezte, a reciprocitás elvének megszüntetését szintén támogatják a koalíciós partnerek, azt azonban nem közölte, mikor kerül sor az intézkedés visszavonására. (KoSSev)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök ma reagált a tegnap esti belgrádi és újvidéki tüntetésekre. Vučić abból a repülőből üzent, amellyel Párizsba tart, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal. „Kedves polgárok, megígértem önöknek, hogy a bűnözői és huligán erőszakos támadások ellenére, amelyek mindannyiunkat...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:54 ]
Predrag Kon epidemiológus ma kijelentette, hogy Belgrádban a járványügyi helyzet nagyon komoly. A szakorvos elmondta, hogy egyes pillanatokban fenn áll az esélye annak, hogy rendkívülivé váljon a helyzet. Kon az RTS-nek kifejtette, hogy Belgrádban, a tegnapi nappal bezárólag mintegy 1.500 személyt szállítottak kórházba,...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:44 ]
A szerb parlament előtti tüntetésben és zavargásokban 19 rendőr és 17 tüntető sérült meg tegnap este, akiket a mentőszolgálat látott el. Sérüléseik nem voltak súlyosak, közölte a mentőszolgálat a Tanjuggal. Emellett egy szolgálatban lévő rendőr megsérült 23 óra 42 perckor, amikor elütötte egy autó. A férfit...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban