Szerbia
Július elsejétől vonattal is utazhatnak a szerbiai polgárok Magyarországra

Július elsejétől a szerbiai polgárok, a koronavírus-járvány után először, utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba. A közúti közlekedés mellett holnaptól újraindul a nemzetközi vasúti forgalom is, így többek között az Újvidék és Budapest közötti járat is, jelentette be a Srbija voz közvállalat.

A nemzetközi járat 11 órakor indul Újvidékről, Budapestről pedig 11.57-kor. Mindkettő Kelebiáig közlekedik, ahol azok, akik továbbfolytatják útjukat, átszállnak.

A vasúti utasforgalmi vállalat arra szólít fel minden utazót, hogy viseljenek maszkot és viselkedjenek felelősségteljesen.

Szerbia egyébként ma felkerült arra a 14-es listára, amelyen azok az országok szerepelnek, ahonnan holnaptól engedélyezett a beutazás az Európai Unió területére, mert „megfelelő, az utazás szempontjából biztonságos járványügyi helyzetük van”.

A listára a régióból Szerbia mellett csak Montenegró került fel, amely, ennek ellenére, továbbra sem engedi a belépést a szerbiai állampolgároknak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A požarevaci büntetés-végrehajtási intézet 174 fogvatartottja 122 ezer dinárt adományozott szerbiai beteg gyerekek kezelésére. Az állam által, a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére adott 100 eurós egyszeri segély egy részéről mondtak le beteg gyerekek javára, tájékoztatott ma az igazságügyi...
2020. JÚLIUS 13.
[ 12:47 ]
Vasárnap este is több szerbiai városban az utcára vonultak az elégedetlen polgárok. Ezúttal azonban kevesebben voltak, mint az előző napokban és incidensek sem történtek. Belgrádban, Nišben, Kruševcon és Čačakon hatodik alkalommal zajlottak kormányellenes demonstrációk. Ezeken azonban jóval kevesebben vettek részt, mint...
2020. JÚLIUS 13.
[ 11:50 ]
Ma van az első munkanap, mióta hatályba lépett az új szabályzat, amely a munkaadóknak 30 napos határidőt ad, hogy meghozzák a fertőző betegségek megjelenésének és terjedésének megakadályozására vonatkozó intézkedések tervét, ami a kockázatbecslési aktus szerves része. A szabályzat július 11-én lépett hatályba. A...
2020. JÚLIUS 13.
[ 8:43 ]
Beolvasás folyamatban