Szerbia
Vučić: Belgrád gócponttá vált, holnaptól korlátozások, 6.000 dináros büntetés

Aleksandar Vučić szerb elnök közölte, hogy Belgrádban két hétre bezárnak az éjszakai bárok, 23 órától reggel 6 óráig, valamint a kávézók és a diákotthonok.

„Szeretném, ha jobb lenne a helyzet, a legnagyobb gondot Belgrád jelenti, a fertőzöttek 82,5 százaléka Belgrádban van”, mondta az államfő.

Hogy az emberek megértsék, miért is jelent ez gondot, magyarázta Vučić: azért, mert Szerbia lakosságának 22 százaléka Belgrádban él, és a főváros vált az új gócponttá.

A kormány holnap hozza meg az új intézkedéseket. Két hétre bezárnak az éjszakai bárok este 23 és reggel 6 óra között.

„Ebben az időben fertőződtek meg a legtöbben”, mondta Szerbia elnöke, majd hozzáfűzte, hogy ugyanez vonatkozik a kávézókra, kivéve azokat, amelyek kerthelyiséggel rendelkeznek.

A diákotthonokat szintén bezárják.

Mindazok, akik nem tartják be az intézkedéseket, 5.000 és 6.000 dináros büntetésre számíthatnak.

Zárt helyiségben legfeljebb 100 személy tartózkodhat, nyílt térben pedig 500.

„Ezek az intézkedések holnaptól lépnek életbe, de ha ezek nem hoznak eredményeket, akkor még tovább megyünk”, mondta.

„Ha egyedül dönthettem volna, lezártam volna Belgrádot és kijárási tilalmat rendeltem volna el”, tette hozzá, szerinte ugyanis ez a leggyorsabb megoldás.

Arra a kérdésre, hogy teljesen lezárják-e Belgrádot, ha a jelenlegi intézkedések nem hozzák meg a várt eredményeket, Vučić elmondta: nem szökik meg a személyes felelősség elől a legsúlyosabb intézkedések bevezetését illetően, mert az emberek egészsége a legfontosabb.

„Ha az elkövetkező 4 napban nem lesznek eredmények, lezárjuk Belgrádot”, tette hozzá.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tervek szerint Szerbiában augusztus folyamán beindul az a telefonos alkalmazás, amely a koronavírussal fertőzött személyek kapcsolatait követi, mégpedig az önkéntesség és a szolidaritás elvén működve, jelentette ki ma Milan Marinović, a közhasznú információkkal és személyi adatvédelemmel foglalkozó biztos. „Az...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 14:07 ]
Darija Kisić Tepavčević, a Batut közegészségügyi intézet igazgató-helyettese és a válságstáb tagja kijelentette: a legfiatalabb tanulók visszatérnek az iskolába, míg az idősebbekre kombinált oktatás vár, vagyis az online tanórák mellett iskolába is járnak majd. Az elsőtől negyedik osztályos tanulók bejárnak majd a...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 12:32 ]
Három forgatókönyv létezik arra, hogy miként fog működni idén az egyetemi oktatás. Az első a klasszikus oktatás, amilyen eddig is volt. A második az ún. hibrid forgatókönyv, ahol az előadásokat online, a gyakorlati képzést pedig kisebb csoportokban szervezik meg. A harmadik megoldás az oktatás teljes mértékben online...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:19 ]
Beolvasás folyamatban