Szerbia
Gyásznap Szerbiában: A legtöbb halálos áldozat a pandémia kitörése óta

Szerbiában az utóbbi 24 óra alatt 309 újonnan fertőzöttet regisztráltak, 8.102 személyt teszteltek a koronavírusra. További 11 személy hunyt el.

Eddig április 14-e volt a leggyászosabb nap, amikor 24 óra leforgása alatt kilencen haltak bele a koronavírus okozta fertőzés következményeibe.

Goran Stanojević, a niši Klinikai Központ vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón kijelentette, hogy náluk három beteg halt meg, és még egy Vranjeben.

Mirsad Đerlek, a Novi Pazar-i Közkórház koordinátora öt halálesetről számolt be. Ebben az egészségügyi intézményben 205 koronavírus-fertőzöttet kezelnek.

Emlékeztetőül: Szerbiában március 6-án jegyezték az első esetet, a legsúlyosabb a helyzet április 13. és 16. között volt, amikor naponta 400 felett járt az újonnan fertőzöttek száma. Április 16-án volt a csúcs: 445 újonnan fertőzött. (Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tervek szerint Szerbiában augusztus folyamán beindul az a telefonos alkalmazás, amely a koronavírussal fertőzött személyek kapcsolatait követi, mégpedig az önkéntesség és a szolidaritás elvén működve, jelentette ki ma Milan Marinović, a közhasznú információkkal és személyi adatvédelemmel foglalkozó biztos. „Az...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 14:07 ]
Darija Kisić Tepavčević, a Batut közegészségügyi intézet igazgató-helyettese és a válságstáb tagja kijelentette: a legfiatalabb tanulók visszatérnek az iskolába, míg az idősebbekre kombinált oktatás vár, vagyis az online tanórák mellett iskolába is járnak majd. Az elsőtől negyedik osztályos tanulók bejárnak majd a...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 12:32 ]
Három forgatókönyv létezik arra, hogy miként fog működni idén az egyetemi oktatás. Az első a klasszikus oktatás, amilyen eddig is volt. A második az ún. hibrid forgatókönyv, ahol az előadásokat online, a gyakorlati képzést pedig kisebb csoportokban szervezik meg. A harmadik megoldás az oktatás teljes mértékben online...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:19 ]
Beolvasás folyamatban