Szerbia
Szombati szerbiai koronavírus-helyzet: 325 új fertőzött, nyolc személy elhunyt

A szombat, 15 órai adatok szerint Szerbiában az elmúlt 24 órában 325 új koronavírus-fertőzést regisztráltak az egy nap alatt tesztelt összesen 7434 személy között.

Az elmúlt egy napban nyolc újabb áldozata van a járványnak, míg 86 személy állapota követeli meg a gépi lélegeztetést.

Szerbiában a járvány kezdete óta 15.829 személy fertőződött meg, 306 személy hunyt el a fertőzés szövődményei következtében.

A járvány kezdete óta az országban összesen 434.415 tesztelést végeztek el, az aktív esetek száma jelenleg 2347.

A halálozási arány a koronavírus-fertőzés esetében 1,93 százalék, olvasható a szerb egészségügyi minisztérium Covid honlapján.

Emlékeztetőül, a járvány kitörése, vagyis március óta tegnap volt a legtöbb áldozata a koronavírusnak, összesen 11 személy hunyt el.

A fertőzés felgyorsult terjedése miatt az elmúlt egy-két napban rendkívüli helyzetet hirdettek Novi Pazarban, Tutinban, Kragujevacon, Vranjeban, Ivanjicán, Belgrádban, Šabacon, Čačakon és Ariljeben.

A járványügyi szakemberek szerint a legsúlyosabb a helyzet a szerb fővárosban, mert az újonnan fertőzöttek 80 százalékát éppen Belgrádban regisztrálták.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tervek szerint Szerbiában augusztus folyamán beindul az a telefonos alkalmazás, amely a koronavírussal fertőzött személyek kapcsolatait követi, mégpedig az önkéntesség és a szolidaritás elvén működve, jelentette ki ma Milan Marinović, a közhasznú információkkal és személyi adatvédelemmel foglalkozó biztos. „Az...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 14:07 ]
Darija Kisić Tepavčević, a Batut közegészségügyi intézet igazgató-helyettese és a válságstáb tagja kijelentette: a legfiatalabb tanulók visszatérnek az iskolába, míg az idősebbekre kombinált oktatás vár, vagyis az online tanórák mellett iskolába is járnak majd. Az elsőtől negyedik osztályos tanulók bejárnak majd a...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 12:32 ]
Három forgatókönyv létezik arra, hogy miként fog működni idén az egyetemi oktatás. Az első a klasszikus oktatás, amilyen eddig is volt. A második az ún. hibrid forgatókönyv, ahol az előadásokat online, a gyakorlati képzést pedig kisebb csoportokban szervezik meg. A harmadik megoldás az oktatás teljes mértékben online...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:19 ]
Beolvasás folyamatban