Szerbia
Kisić Tepavčević: Nem lenne szükség az új intézkedésekre, ha betartottuk volna az általános óvintézkedéseket

A koronavírus elleni harc miatt bevezetett új intézkedésekre nem lett volna szükség, ha mi magunk betartottuk volna az általános óvintézkedéseket, és ha nem gyülekeztünk volna elsősorban zárt térben, jelentette ki ma Darija Kisić Tepavčević, a Batut közegészségügyi intézet igazgatóhelyettese.

A maszkok használata nem „csupán egy intézkedés”, hanem a leghatékonyabb intézkedés.

„Kína erre a legjobb példa, amely ezzel sikeresen átvészelte a vírus hullámait”, nyilatkozta Kisić Tepavčević az RTS-nek.

Rámutatott arra is, hogy a vírus aktivitásának magas szintjét mutatták ki, amire nem számítottak ebben az időszakban. Értékelése szerint az instabil járványügyi helyzetre a főváros és a fertőzöttek száma van legnagyobb hatással.

Hozzátette: Szerbiában vannak olyan régiók, amelyekben a helyzet instabil, de vannak olyanok is, amelyekben stabil a helyzet és ahol egyértelműen tiszteletben tartották az óvintézkedéseket.

„Arra törekszünk, hogy 1-2 lépéssel mindig előrébb járjunk, de a kórházi kapacitásaink megtelnek, és a helyzet elővigyázatosságra int minket. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal”, magyarázta Kisić Tepavčević, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy különbséget kellene tenni az olyan események között, ahol betartják a megfelelő távolságot, illetve ahol kaotikusan, tömegesen gyűlnek össze az emberek. (FoNet, RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JÚLIUS 9. [ 13:17 ]

A győzteseket a vesztesek pártszínezet nélkül mindig és mindenkor előszeretettel nevezik csürhének, egészen addig, míg nem fordul a kocka. Onnantól kezdve ők lesznek a csürhe az új vesztesek száján. Közönségesen az ezt kísérő megnyilvánulásokat frusztrációnak és irigységnek hívják, amit gyakran követ agresszió.


sistvan
2020. JÚLIUS 8. [ 21:39 ]

Vannak személyek akik antivirus testekkel rendelkeznek , azok talán jobb biztonságban vannak . Nem bisztos hogy csak embertöl emberre terjed a virus.Legyünk körültekintöjek a rovarokkal baktériomokkal és egyébb állatokkal kapcsolatban.


Styro
2020. JÚLIUS 8. [ 17:37 ]

Mint például a választásokon a csürhe.


Megalakult a Szerbiai Egyesült Ellenzék - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 19:36 ]
Új covid-kórház épül Kruševacon - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 14:33 ]
Szeptember elsején biztosan elkezdődik a tanév, a tervek szerint azonban - a koronavírus-járvány megfékezés érdekében - egyelőre csak az általános iskolák alsóbb osztályainak diákjai járnak majd órákra. A felsőbb osztályosok, illetve a középiskolások felváltva járnak majd iskolába, és tanulnak otthon a virtuális...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 11:01 ]
A belgrádi, az újvidéki és a kragujevaci egyetem hallgatói online petíciót indítottak, amelyben a következő tanév tandíjának 30 százalékos csökkentését kérik. Véleményük szerint a nehéz gazdasági helyzet miatt gondjaik lesznek a finanszírozással azoknak a hallgatóknak, akiket a szüleik tartanak el, valamint azoknak...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 8:30 ]
Folytatódik a csökkenő tendencia a koronavírus-fertőzöttek napi számát illetően Szerbiában, de az illetékesek továbbra is az óvintézkedések betartásának fontosságára figyelmeztetnek. Tegnap óta az országban 236 új esetet jegyeztek, kilenc páciens pedig belehalt a betegség szövődményeibe. Az egészségügyi...
2020. AUGUSZTUS 9.
[ 15:35 ]
Beolvasás folyamatban