Szerbia
Kisić Tepavčević: Nem lenne szükség az új intézkedésekre, ha betartottuk volna az általános óvintézkedéseket

A koronavírus elleni harc miatt bevezetett új intézkedésekre nem lett volna szükség, ha mi magunk betartottuk volna az általános óvintézkedéseket, és ha nem gyülekeztünk volna elsősorban zárt térben, jelentette ki ma Darija Kisić Tepavčević, a Batut közegészségügyi intézet igazgatóhelyettese.

A maszkok használata nem „csupán egy intézkedés”, hanem a leghatékonyabb intézkedés.

„Kína erre a legjobb példa, amely ezzel sikeresen átvészelte a vírus hullámait”, nyilatkozta Kisić Tepavčević az RTS-nek.

Rámutatott arra is, hogy a vírus aktivitásának magas szintjét mutatták ki, amire nem számítottak ebben az időszakban. Értékelése szerint az instabil járványügyi helyzetre a főváros és a fertőzöttek száma van legnagyobb hatással.

Hozzátette: Szerbiában vannak olyan régiók, amelyekben a helyzet instabil, de vannak olyanok is, amelyekben stabil a helyzet és ahol egyértelműen tiszteletben tartották az óvintézkedéseket.

„Arra törekszünk, hogy 1-2 lépéssel mindig előrébb járjunk, de a kórházi kapacitásaink megtelnek, és a helyzet elővigyázatosságra int minket. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal”, magyarázta Kisić Tepavčević, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy különbséget kellene tenni az olyan események között, ahol betartják a megfelelő távolságot, illetve ahol kaotikusan, tömegesen gyűlnek össze az emberek. (FoNet, RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JÚLIUS 9. [ 13:17 ]

A győzteseket a vesztesek pártszínezet nélkül mindig és mindenkor előszeretettel nevezik csürhének, egészen addig, míg nem fordul a kocka. Onnantól kezdve ők lesznek a csürhe az új vesztesek száján. Közönségesen az ezt kísérő megnyilvánulásokat frusztrációnak és irigységnek hívják, amit gyakran követ agresszió.


sistvan
2020. JÚLIUS 8. [ 21:39 ]

Vannak személyek akik antivirus testekkel rendelkeznek , azok talán jobb biztonságban vannak . Nem bisztos hogy csak embertöl emberre terjed a virus.Legyünk körültekintöjek a rovarokkal baktériomokkal és egyébb állatokkal kapcsolatban.


Styro
2020. JÚLIUS 8. [ 17:37 ]

Mint például a választásokon a csürhe.


A Gyógyszerek és Gyógyászati Segédeszközök Ügynöksége (ALIMS) jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni védőoltás beadását a 12 és 15 év közötti korosztály számára, jelentette be az ALIMS. Miután az ALIMS a gyógyszerügynökséggel együtt megbizonyosodott arról, hogy az oltás engedélyezéséhez szükséges minden...
2021. JÚNIUS 11.
[ 19:11 ]
Németország a mai napon levette a koronavírus szempontjából veszélyesnek tartott országok listájáról Szerbiát, illetve több másik nyugat-balkáni ország is lekerült a piros színnel jelölt országok jegyzékéről. A Robert Koch Intézet (RKI) az újonnan fertőződöttek számának visszaesése miatt az említett listáról...
2021. JÚNIUS 11.
[ 18:22 ]
Minden olyan hatodik osztályos diák számára, aki még nem esett át a bárányhimlőn, vagyis a varicella-zoster vírusfertőzésen, kötelezővé teszik a vírus elleni védőoltás felvételét. Az oltást a diákok ingyenesen kapják meg. Az Euronews Serbia szerint ezt az oltásokról szóló új szabályzat írja elő, amelyet ez év...
2021. JÚNIUS 11.
[ 9:54 ]
Beolvasás folyamatban