Szerbia
Érkeznek a figyelmeztetések a fertőzöttekről, riadó a szerbiai határátkelőhelyeken

Eddig csak a reptereken ellenőrizték az országba beutazókat, de nemrég a közúti határátkelőhelyeken is elkezdődött az utasok alaposabb egészségügyi ellenőrzése.

Az egészségügyi minisztériumot ma értesítették, hogy egy meghatározott időben a horgosi átkelőn meg fog jelenni egy személy, akiről Magyarországon bebizonyosodott, hogy megkapta a koronavírust, adta hírül az RTS.

Hasonló tájékoztatást fog kapni a minisztérium egészségügyi felügyelősége a görög hatóságoktól, amikor a Halkidikin, Eviában és más üdülőhelyeken fertőzöttként regisztrált szerb állampolgárok hazaindulnak.

A hír szerint minden beutazót, legyen szerb vagy más állampolgár, ha tüneteket mutat vagy megfertőződött a koronavírussal, nyilvántartásba kell venni és ellenőrzés alatt tartani. Ezután a megfelelő egészségügyi intézménybe helyezik és az előirányzott protokollnak vetik alá őket, írja a Blic.

Minden határátkelőn fokozták az ellenőrzést, a gyanús személyeket a Közegészségügyi Intézetbe küldik vizsgálatra, feljegyzik, hogy meddig voltak külföldön, pontosan hol és voltak-e kapcsolatban fertőzöttekkel. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Brnabić: Az intézkedések eredményesek - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 9.
[ 11:16 ]
Az elmúlt 24 órában Szerbiában 8014 személynél végezték el a koronavírus tesztet, 255 eredmény volt pozitív. Ugyanebben az időszakban a betegség hat újabb áldozatot követel. A legutóbbi adatok szerint a kórházban kezelt páciensek közül 121 szorul gépi lélegeztetésre. Az epidemiológusok a fertőzöttek számának...
2020. AUGUSZTUS 8.
[ 15:10 ]
Minden nap kap olyan e-maileket, amelyekben dolgozók panaszkodnak, hogy a munkaadók visszaélnek az állam nyújtotta támogatással, jelentette ki Zoran Đorđević munkaügyi miniszter az RTS műsorában, de hozzátette, nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy ez megtörténik, mivel a dolgozók nem hajlandók ezzel kapcsolatban...
2020. AUGUSZTUS 8.
[ 14:55 ]
A Facebookon hamis profilok jelentek meg a Kommerciális Bank (Komercijalna Banka) és a Postatakarék (Poštanska štedionica) logójával, a pénzintézetekből arra figyelmeztetik a polgárokat, hogy becsaphatják őket vagy visszaélhetnek az adataikkal. A hírt a két érintett bank hozta nyilvánosságra és arra inti a polgárokat, hogy...
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 17:33 ]
Beolvasás folyamatban