Szerbia
A válságstáb új intézkedéseket hozott, amelyek péntektől lépnek életbe Szerbia egész területén

A válságstáb ma 11 órakor ült össze, és új intézkedéseket hozott meg a szerbiai járványügyi helyzet romlása miatt.

Szerbia egész területén kötelező lesz a maszk viselése a nyílt térben, amennyiben nem lehet betartani a másfél méteres távolságot az emberek között.

Minden más nyitott közterületen is ajánlott a maszk viselete.

Kötelező maszkot viselni azokon a nyílt területeken is, ahol nem biztosítható a másfél méteres távolság az emberek között, mint amilyenek az üzletek, gyógyszertárak, buszmegállók előtti sorok.

A válságstáb döntése az ország egész területére érvényes, nem úgy mint korábban, amikor csak egyes városok esetében hozták meg az intézkedéseket.

Kötelező lesz a maszk viselése zárt térben is, amely eddig csak néhány városban volt érvényben.

Minden ma meghozott intézkedés pénteken, július 17-én lép életbe.

Az ülésen úgy döntöttek továbbá, hogy tilos a 10-nél több személy gyülekezése nyitott térben.

Szerbia egész területén, attól függetlenül, hogy valamely városban vagy községben rendkívüli helyzetet hirdettek-e, tilos a 10-nél több személy gyülekezése úgy nyitott mint zárt térben.

A közterületeken töltött idő alatt be kell tartani az emberek közötti másfél méteres távolságot, vagyis minden személy számára 4 négyzetméter területet kell biztosítani.

A szerb kormány ismét arra szólította fel a polgárokat, hogy tartsák be az összes óvintézkedést a saját és mások egészségének megőrzése érdekében.

„Amennyiben a polgárok állandóan maszkot viselnének minden alkalommal, amikor elhagyják otthonukat, az ugyanolyan eredményes lenne, mint a kijárási tilalom bevezetése, mert így megakadályozható lenne, hogy a polgárok a járványügyi szempontból kockázatos kapcsolatot létesítsenek egymással, és hogy megakadályozzuk a koronavírus terjedését. Meggyőződésünk, hogy polgárainkkal együtt, a legnagyobb fegyelmezettséggel és felelősségteljes viselkedéssel győztesként kerülhetünk ki a koronavírus elleni harcból”, közölte a kormány. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tervek szerint Szerbiában augusztus folyamán beindul az a telefonos alkalmazás, amely a koronavírussal fertőzött személyek kapcsolatait követi, mégpedig az önkéntesség és a szolidaritás elvén működve, jelentette ki ma Milan Marinović, a közhasznú információkkal és személyi adatvédelemmel foglalkozó biztos. „Az...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 14:07 ]
Darija Kisić Tepavčević, a Batut közegészségügyi intézet igazgató-helyettese és a válságstáb tagja kijelentette: a legfiatalabb tanulók visszatérnek az iskolába, míg az idősebbekre kombinált oktatás vár, vagyis az online tanórák mellett iskolába is járnak majd. Az elsőtől negyedik osztályos tanulók bejárnak majd a...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 12:32 ]
Három forgatókönyv létezik arra, hogy miként fog működni idén az egyetemi oktatás. Az első a klasszikus oktatás, amilyen eddig is volt. A második az ún. hibrid forgatókönyv, ahol az előadásokat online, a gyakorlati képzést pedig kisebb csoportokban szervezik meg. A harmadik megoldás az oktatás teljes mértékben online...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:19 ]
Beolvasás folyamatban