Szerbia
Niš: Az újszülött után elhunyt az édesanya is, aki lélegeztetőgépen volt

Elhunyt ma reggel az a Niš környékén élő, 27 éves nő, akinek életéért napok óta küzdöttek az orvosok, s aki tegnap a terhesség hetedik hónapjában, császármetszéssel hozta világra gyermekét, erősítette meg a hírt a Tanjugnak a niši klinikai központ.

A nő egy nappal kisbabája halála után hunyt el.

Radmilo Janković, az aneszteziológiai és intenzív terápiás klinika igazgatója elmondta, hogy az orvosok minden erőfeszítése ellenére sem tudták megmenteni a nő életét.

Arra is emlékeztetett, hogy a ginekológiai konzílium tegnap a magzat állapota miatt, amely kritikussá vált, úgy döntött, hogy végrehajtja a császármetszést.

„Az újszülöttnek megállt a szíve és meghalt. Az édesanya állapota a szülés előtt is súlyos volt, lélegeztetőgépre kellett kapcsolnunk. A szülés után állapota tovább romlott, és reggel 8 óra 45 perckor meghalt”, közölte Janković.

Hozzátette, hogy az ilyenkor szokásos eljárást indítják meg.

„A nő testét az igazságügyi intézetbe szállítják boncolás céljából”, magyarázta Janković.

A klinikai központ tegnap közölte, hogy a nőt koronavírus-gyanús esetként vették fel a klinikára, mivel kétoldali tüdőgyulladása volt, de a koronavírus-tesztje negatív lett.

A niši klinikai központba egy vranjei kismama is lélegeztetőgépen van, állapota súlyos, de nem fertőződött meg a vírussal, egy kuršumlijai kismama viszont pozitív lett a koronavírusra, állapota stabil. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harminc új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 15:21 ]
Az elmúlt 24 órában 68 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szerbiában, s egy személy meghalt a betegség következtében. Kórházban 337 fertőzöttet ápolnak, közülük jelenleg 25-en vannak lélegeztetőgépen. Tegnap óta 3175 személyt teszteltek le a vírusra, a járvány márciusi kitörése óta pedig összesen 1 072...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 15:48 ]
Péntek 18 óra óta, amióta életbe lépett Szerbiában a külföldről hazatérő polgárok egészségügyi felügyelete, ma reggelig mintegy tízezren jelentkeztek be az e-egészségügy (e-zdravlje) portálon, közölte Verica Jovanović, a Batut intézet igazgatója. A bejelentkezők között voltak koronavírus-gyanús személyek, ebben...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 9:30 ]
Azzal kapcsolatban, hogy ki fog online tanulni és ki “rendesen”, tanteremben vagy amfiteátrumban ülve, a válságtörzs fog ajánlással szolgálni. Az oktatási minisztérium által kinevezett szakértői csoport elkészítette azt a tervet, ami részletezi, melyik egyetemi karon miként zajlik majd az oktatás október elsejétől,...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 17:20 ]
Beolvasás folyamatban