Szerbia
Niš: Az újszülött után elhunyt az édesanya is, aki lélegeztetőgépen volt
Betűméret:             

Elhunyt ma reggel az a Niš környékén élő, 27 éves nő, akinek életéért napok óta küzdöttek az orvosok, s aki tegnap a terhesség hetedik hónapjában, császármetszéssel hozta világra gyermekét, erősítette meg a hírt a Tanjugnak a niši klinikai központ.

A nő egy nappal kisbabája halála után hunyt el.

Radmilo Janković, az aneszteziológiai és intenzív terápiás klinika igazgatója elmondta, hogy az orvosok minden erőfeszítése ellenére sem tudták megmenteni a nő életét.

Arra is emlékeztetett, hogy a ginekológiai konzílium tegnap a magzat állapota miatt, amely kritikussá vált, úgy döntött, hogy végrehajtja a császármetszést.

„Az újszülöttnek megállt a szíve és meghalt. Az édesanya állapota a szülés előtt is súlyos volt, lélegeztetőgépre kellett kapcsolnunk. A szülés után állapota tovább romlott, és reggel 8 óra 45 perckor meghalt”, közölte Janković.

Hozzátette, hogy az ilyenkor szokásos eljárást indítják meg.

„A nő testét az igazságügyi intézetbe szállítják boncolás céljából”, magyarázta Janković.

A klinikai központ tegnap közölte, hogy a nőt koronavírus-gyanús esetként vették fel a klinikára, mivel kétoldali tüdőgyulladása volt, de a koronavírus-tesztje negatív lett.

A niši klinikai központba egy vranjei kismama is lélegeztetőgépen van, állapota súlyos, de nem fertőződött meg a vírussal, egy kuršumlijai kismama viszont pozitív lett a koronavírusra, állapota stabil. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban