Szerbia
Dr. Kisić Tepavčević: A polgároknak meg kell érteniük...

Darija Kisić Tepavčević, a Batut Intézet igazgató-helyettese kijelentette: az utóbbi napokban csökkent a fertőzöttek száma, de fordulóponthoz érkeztünk.

A RTS reggeli műsorában Kisić Tepavčević kiemelte, hogy a járványügyi helyzet érezhetően stabilizálódott, hogy az utóbbi három napban Tutinban és Vranjeben nem volt újonnan fertőzött, és javul a helyzet Čačakon és Ćupriján is.

„A kedvező mutatók ellenére azonban még nem lélegezhetünk fel, továbbra is maximálisan helyt kell állnunk”, fogalmazott.

A sportrendezvényekről szólva Kisić Tepavčević azt mondta: annak ellenére, hogy „intenzív a vírus terjedése”, ezeket meg kell tartani, de közönség nélkül, ahogyan a válságtörzs is elrendelte.

Darija Kisić Tepavčević külön kiemelte, hogy a polgároknak meg kell érteniük: ebben a pillanatban mindenki lehet tünetmentes vírushordozó és így terjesztheti azt. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az elmúlt huszonnégy órában 247 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a vizsgált időszakban összesen 9100 tesztet végeztek el. A vírus okozta szövődmények következtében 3 személy halt meg. Jelenleg 78 páciens szorul mesterséges lélegeztetésre.
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 15:05 ]
A tanügyi dolgozók négy reprezentatív szakszervezete ma tárgyalt Mladen Šarčević oktatási miniszterrel a közelgő tanév oktatási modelljeiről. Ružica Todić Brdarić, a Függetlenség tanügyi dolgozók ágazati szakszervezete képviselője elmondta, hogy a találkozón elemezték a felkínált oktatási modelleket, és...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 14:42 ]
A hatalmas bevételkiesés ellenére sem emeli meg az idén az útdíjakat a Szerbia Útjai Közvállalat, nyilatkozta Zoran Drobnjak megbízott igazgató. A lecsökkent forgalom miatt most 40-45 millió euróval kevesebb bevételre számítanak. Augusztus elejétől mostanáig 5,4 millióval kevesebb jármű haladt át az autóutakon, mint...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 13:39 ]
Beolvasás folyamatban