Szerbia
Az új tanévben kötelező lesz a maszkviselés a szerbiai iskolákban

Egyelőre senki nem tudja biztosan megmondani, hogy fog kinézni az új tanév Szerbiában.

Mladen Šarčević oktatási miniszter néhány nappal ezelőtt felvetett néhány modellt, amelyek főleg a rendes és az online oktatást kombinálják, de nem sokkal azután Aleksandar Vučić elnök azt mondta, „nem zárja ki a teljes online oktatás lehetőségét, mivel az egészség a legfontosabb”.

Az egyetlen, ami biztosnak tűnik, hogy a diákoknak az iskolában maszkot kell majd viselniük. Aki nem tartja magát ehhez, büntetést kap.

Az oktatási tárcavezető leszögezte, „szeptembertől sokkal nagyobb fegyelemnek kell lennie az iskolákban, így a diákot, ha nem visel maszkot, először figyelmeztetik, utána megrovást kap, majd ha még mindig nem hajlandó feltenni a maszkot, felfüggesztik”.

Hozzátette, a tanárok és a többi dolgozó számára az iskolák szerzik be a maszkokat, a diákok esetében ezt a szülők teszik meg. A miniszter javaslata, hogy a gyerekek mosható és koruknak megfelelő pamutmaszkot kapjanak.

Az oktatási minisztérium hamarosan bemutatja a válságtörzsnek a szeptembertől kezdődő tanév néhány lehetséges modelljét. Természetesen, minden attól függ, milyen lesz ősszel a járványhelyzet Szerbiában.

A szülők választhatják majd azt a lehetőséget is, hogy gyerekeik otthonról, online kövessék a tanítást. Ebben az esetben csupán azért kell bemenniük az iskolába, hogy feleljenek.

„Egyes szülők félnek, vannak olyan családok, ahol valaki pozitív a koronavírusra, de vannak olyanok is, ahol más betegségek vannak, ezért félnek, hogy a gyerekek hazaviszik a vírust az iskolából” – magyarázta Šarčević. (Kurir.rs/Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
pontosító
2020. AUGUSZTUS 4. [ 19:46 ]

A hisztéria keltés fokozódik, mint a nemzetközi helyzet a filmben! Itt vannak az arc nélküli emberek - Orwell 1984.


Alfonz
2020. AUGUSZTUS 4. [ 19:02 ]

A tanügyben az utóbbi évtizedben folyamatos a leépülés, minden szinten. A mostani határozatok már csak hab a tortán. Ezután el lehet gondolkodni az otthontanulás lehetőségén, talán ez hozna némi tudás többletet, amit az iskola nem nyújt. Összefogás és talán még a jól képzett pedagógusoknak is lenne munka a "magánszférában". Ez a mostani rendszer pedig maradjon meg az inkluziv, exclusiv, LBTQ és egyéb áramlatokkal megspékelve a "haladó" gondolkodásúaknak.


Lazio
2020. AUGUSZTUS 3. [ 15:52 ]

Tehát a tanárt továbbra is semmibe veheted, leköpheted, leszidhatod, zavarhatod az órát, a tanulótársaidat stb. komolyabb büntetés veszélye nélkül. De ha leveszed a maszkot, akkor bizony rába@tál.


Harminc új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 15:21 ]
Az elmúlt 24 órában 68 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szerbiában, s egy személy meghalt a betegség következtében. Kórházban 337 fertőzöttet ápolnak, közülük jelenleg 25-en vannak lélegeztetőgépen. Tegnap óta 3175 személyt teszteltek le a vírusra, a járvány márciusi kitörése óta pedig összesen 1 072...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 15:48 ]
Péntek 18 óra óta, amióta életbe lépett Szerbiában a külföldről hazatérő polgárok egészségügyi felügyelete, ma reggelig mintegy tízezren jelentkeztek be az e-egészségügy (e-zdravlje) portálon, közölte Verica Jovanović, a Batut intézet igazgatója. A bejelentkezők között voltak koronavírus-gyanús személyek, ebben...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 9:30 ]
Azzal kapcsolatban, hogy ki fog online tanulni és ki “rendesen”, tanteremben vagy amfiteátrumban ülve, a válságtörzs fog ajánlással szolgálni. Az oktatási minisztérium által kinevezett szakértői csoport elkészítette azt a tervet, ami részletezi, melyik egyetemi karon miként zajlik majd az oktatás október elsejétől,...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 17:20 ]
Beolvasás folyamatban