Szerbia
Szerb kormány: Meg kell határozni, hogy mely laboratóriumok végezhetnek koronavírus-tesztet

A szerb kormány ma úgy döntött, hogy meg kell határozni, mely laboratóriumok alkalmasak a koronavírus-teszt (SARS-CoV-2) elvégzésére, illetve hogy az állatorvosi intézeteket is kapcsolják be a laboratóriumok által végzett tesztelésbe.

Annak érdekében, hogy még az őszi időszak előtt biztosítsák az egészségügyi rendszer zavartalan működését a polgárok covid-19 vírus elleni védelme érdekében, a kormány úgy döntött, hogy megnöveli azoknak a laboratóriumoknak a számát, amelyek elvégezhetik a tesztelést, közölte a kormány sajtóirodája.

Az egészségügyi intézmények laboratóriumairól és minden köztulajdonban lévő mikrobiológiai laboratóriumról van szó, amelyek az állategészségügy, az élelmiszerbiztonság, a tejminőség-ellenőrzés és a növényegészségügy terén működnek.

A kormány tagjai elfogadták azt a határozatot is, amelynek köszönhetően a polgárok becserélhetik vagy visszakaphatják azoknak a belépőknek az árát, amelyeket előre megvásároltak a kulturális-művészeti rendezvényekre, de a koronavírus miatt lemondták azokat.

A kulturális-művészeti rendezvény szervezője köteles visszafizetni a jegy árát, vagy pedig biztosítani a belépő felhasználását a rendezvény következő alkalommal történő megszervezésekor, illetve biztosítani a belépést olyan másik rendezvényre, amelyet ugyanaz a vállalat szervez (legkésőbb 2021. december 31-ig).

Ezt a határozatot a turizmusnak a rendezvényeket szervező ágának képviselői javasolták Ana Brnabić kormányfőnek a nemrég megtartott tárgyalásuk alkalmával, áll a közleményben. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban