Szerbia
Újabb átverés: Két szerbiai bank hamis profiljával élnek vissza a csalók

A Facebookon hamis profilok jelentek meg a Kommerciális Bank (Komercijalna Banka) és a Postatakarék (Poštanska štedionica) logójával, a pénzintézetekből arra figyelmeztetik a polgárokat, hogy becsaphatják őket vagy visszaélhetnek az adataikkal.

A hírt a két érintett bank hozta nyilvánosságra és arra inti a polgárokat, hogy ne higgyenek a reklámoknak, amelyekben ajándékpénzt ígérnek nekik. Az esetet jelentették a rendőrségnek és a Facebooknak is.

A Kommerciális Bank nevében azt ígérik, hogy kétszer akkora összeget kap ajándékba az, aki bármely bankból átviszi a számláját. A pénzintézet nem vállal felelősséget az esetleges károkért és emlékeztet, hogy egyetlen profilja van, amelyen a valóságnak megfelelő tájékoztatást lehet kapni: www.facebook.com/kombank/. Ugyanakkor figyelmeztet, hogy a csalók visszaélhetnek a polgárok személyi adataival. Egyben kéri az ügyfeleit, hogy jelentsék a banknak, ha gyanús értesítést kapnak.

Tegnap a Postatakarék (Poštanska štedionica a.d. Beograd) is közleményben tudatta, hogy hamis profil jelent meg a Facebookon, amelyben szintén a „bármely bankban levő számlán szereplő összeg dupláját” ígérik a polgároknak. Ez természetesen nem igaz.

A Postatakarék elhatárolódik az ilyen hirdetésektől és nem vállal felelősséget az esetleges károkért – közölték. Az egyetlen érvényes oldala a www.posted.co.rs. (Novosti)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban