Szerbia
Péntektől felügyelet alá helyezik Szerbiában a Horvátországból, Boszniából és Montenegróból hazatérőket
A következő napokban pontosítják, milyen újabb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus megfékezése érdekében

Pénteken 18 órától felügyelet alá helyezzük a Horvátországból, Boszniából és Montenegróból hazatérő polgárt, s felszólítunk mindenkit, hogy péntekig térjen vissza Szerbiába, jelentette ki Darija Kisić Tepavčević járványügyi szakorvos.

Hozzátette, „nem karanténról és önizolációról van szó, hanem felügyeletről, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését”.

„A felügyelet módjáról pénteken 18 óráig tájékoztatjuk a polgárokat, s valójában azt jelenti, hogy meghatározott időközönként jelentkezniük kell az egészségügyi szolgálatoknál, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a koronavírus esetleges behurcolását az országba” – magyarázta Kisić Tepavčević.

Hozzátette, a világszervezetek azt javasolják, tíz napig tartson a megfigyelés, írja a Tanjug.

Az egészségügyi minisztérium tegnapi közlése szerint azért tapasztalható enyhe növekedés a fertőzöttek számában, mert a polgárok hazatérnek külföldi nyaralásukról. Ugyanakkor arra kértek mindenkit, hogy a hazatérést követő hét napban minél kevesebb emberrel érintkezzenek.

Szerbiába pénteken 18 óráig kell visszatérniük, akik Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában vagy Montenegróban tartózkodnak, mert ezután szigorított intézkedések lépnek életbe a beutazók számára.

- Arra kérjük azokat a polgárokat, akik külföldön tartózkodnak, hogy péntekig térjenek vissza az országba, mert utána megfigyelés alá kerül minden beutazó szerbiai állampolgár – mondta dr. Darija Kisić Tepavčević epidemiológus, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese. Hozzátette: a következő napokban pontosítják, milyen újabb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus megfékezése érdekében. Kisić Tepavčević kifejtette, a legismertebb nemzetközi egészségügyi szervezetek azt ajánlják, hogy 10 napos vesztegzárat vezessenek be azok számára, akik olyan országból érkeznek, amelyekben nem kielégítő a vírushelyzet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Zoli
2020. SZEPTEMBER 14. [ 16:59 ]

Kérem hogy a cikket frissítsék. Ugyan is nem minden országra vonatkozik ez a felszólítás!Csak Bosznia,Horvátország és Crna Gora -ban tartózkodó szerbiai állampolgárokra vonatkozik!


Közel 200 új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2021. JÚLIUS 25.
[ 16:32 ]
Az állam további 20 euró támogatást folyósít a polgároknak decemberben, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. A nyugdíjasok szeptemberből decemberig 100 eurót kapnak az államtól, a többi állampolgár pedig, aki jelentkezett, decemberben újabb 20 eurót, tehát összesen 50 eurót kap majd, de azok a polgárok, akik nem...
2021. JÚLIUS 25.
[ 10:59 ]
A Kraljevo közelében található Polumir településnél ma 13 óra 35 perckor kisiklott egy személyvonat és sziklának ütközött. A Rudnica-Kraljevo vonalon közlekedő vonatot ért baleset során senki sem sérült meg. Az említett szakaszon jelenleg szünetel a vasúti forgalom. (B92.rs)
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:56 ]
Az utóbbi 24 óra folyamán Szerbiában 8596 tesztelt személyből 249 bizonyult pozitívnak, a koronavírus szövődményeiben öt ember vesztette életét. Lélegeztetőgépen kilenc páciens van jelenleg. Emlékeztetőül, tegnap 8853 teszt elvégzését követően 202 pozitív személyt regisztráltak Szerbiában. Vajdaságban is...
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban