Szerbia
Péntektől felügyelet alá helyezik Szerbiában a Horvátországból, Boszniából és Montenegróból hazatérőket
A következő napokban pontosítják, milyen újabb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus megfékezése érdekében

Pénteken 18 órától felügyelet alá helyezzük a Horvátországból, Boszniából és Montenegróból hazatérő polgárt, s felszólítunk mindenkit, hogy péntekig térjen vissza Szerbiába, jelentette ki Darija Kisić Tepavčević járványügyi szakorvos.

Hozzátette, „nem karanténról és önizolációról van szó, hanem felügyeletről, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését”.

„A felügyelet módjáról pénteken 18 óráig tájékoztatjuk a polgárokat, s valójában azt jelenti, hogy meghatározott időközönként jelentkezniük kell az egészségügyi szolgálatoknál, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a koronavírus esetleges behurcolását az országba” – magyarázta Kisić Tepavčević.

Hozzátette, a világszervezetek azt javasolják, tíz napig tartson a megfigyelés, írja a Tanjug.

Az egészségügyi minisztérium tegnapi közlése szerint azért tapasztalható enyhe növekedés a fertőzöttek számában, mert a polgárok hazatérnek külföldi nyaralásukról. Ugyanakkor arra kértek mindenkit, hogy a hazatérést követő hét napban minél kevesebb emberrel érintkezzenek.

Szerbiába pénteken 18 óráig kell visszatérniük, akik Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában vagy Montenegróban tartózkodnak, mert ezután szigorított intézkedések lépnek életbe a beutazók számára.

- Arra kérjük azokat a polgárokat, akik külföldön tartózkodnak, hogy péntekig térjenek vissza az országba, mert utána megfigyelés alá kerül minden beutazó szerbiai állampolgár – mondta dr. Darija Kisić Tepavčević epidemiológus, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese. Hozzátette: a következő napokban pontosítják, milyen újabb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus megfékezése érdekében. Kisić Tepavčević kifejtette, a legismertebb nemzetközi egészségügyi szervezetek azt ajánlják, hogy 10 napos vesztegzárat vezessenek be azok számára, akik olyan országból érkeznek, amelyekben nem kielégítő a vírushelyzet.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Zoli
2020. SZEPTEMBER 14. [ 16:59 ]

Kérem hogy a cikket frissítsék. Ugyan is nem minden országra vonatkozik ez a felszólítás!Csak Bosznia,Horvátország és Crna Gora -ban tartózkodó szerbiai állampolgárokra vonatkozik!


Elérkezik-e az idő, amikor a bővítési biztos a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban elgondolkodik bizonyos intézményes keretekről, amelyek a teljes jogú tagság szintje alatt lennének? Ezt a kérdést Várhelyi Olivér uniós bővítési biztosnak Michael Martens, a Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírója tette fel, a megjegyzéssel,...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Zorana Mihajlović, a szerb kormány nemek közötti egyenlőségért felelős koordinációs testületének elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában a férfiak és a nők közötti bérszakadék átlagosan 11-16 százalékos a férfiak javára, míg az európai átlag 16,3 százalék, a globális pedig 23 százalék, közölte Mihajlović...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 13:06 ]
Dr. Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványtanilag rizikós országokból térnek haza, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe. Maguknak kell bevinniük a személyi adataikat az egészségügyi kartonjukba, viszont a covid-rendelőben csak akkor kell...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban