Szerbia
Szerbia nem kapott zöld fényt az EU-ba való beutazáshoz

Az Európai Unió nem helyezte vissza Szerbiát azoknak az országoknak a listájára, amelyeknek a polgárai számára engedélyezik a szabad belépést az EU-ba, tudta meg a Tanjug Brüsszelben.

Annak ellenére, hogy az EU Tanácsának munkatestületeiben már felmerült a kérdés, hogy Szerbiát visszahelyezzék a listára, amely megszorítások nélküli beutazást tesz lehetővé, a tagországok nagykövetei mégis levették ezt a témát napirendről a mai tárgyalásukon.

„A nagykövetek nem beszéltek erről a témáról, így nincs semmilyen változás a listán”, tudta meg a Tanjug német diplomáciai forrásokból.

A diplomáciai források szerint egyes tagországok, élükön Görögországgal, azt szorgalmazták, hogy a járványügyi helyzet javulása miatt nyissák meg az EU határait a szerbiai polgárok előtt.

„Végül az a nézet győzött, hogy a helyzet nem eléggé stabil sem Szerbiában, sem az EU-ban”, közölte a Tanjuggal az EU tanácsa.

A szerbiai járványügyi helyzet legutóbbi adatai szerint, amelyekkel Brüsszel rendelkezik, még mindig „egy kicsit” meghaladják az EU kritériumait, vagyis hogy 16 fertőzött jusson százezer lakosra.

Az EU egyébként kéthetente frissíti a szabad belépéssel kapcsolatos listát a harmadik országok esetében. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harminc új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 15:21 ]
Az elmúlt 24 órában 68 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szerbiában, s egy személy meghalt a betegség következtében. Kórházban 337 fertőzöttet ápolnak, közülük jelenleg 25-en vannak lélegeztetőgépen. Tegnap óta 3175 személyt teszteltek le a vírusra, a járvány márciusi kitörése óta pedig összesen 1 072...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 15:48 ]
Péntek 18 óra óta, amióta életbe lépett Szerbiában a külföldről hazatérő polgárok egészségügyi felügyelete, ma reggelig mintegy tízezren jelentkeztek be az e-egészségügy (e-zdravlje) portálon, közölte Verica Jovanović, a Batut intézet igazgatója. A bejelentkezők között voltak koronavírus-gyanús személyek, ebben...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 9:30 ]
Azzal kapcsolatban, hogy ki fog online tanulni és ki “rendesen”, tanteremben vagy amfiteátrumban ülve, a válságtörzs fog ajánlással szolgálni. Az oktatási minisztérium által kinevezett szakértői csoport elkészítette azt a tervet, ami részletezi, melyik egyetemi karon miként zajlik majd az oktatás október elsejétől,...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 17:20 ]
Beolvasás folyamatban