Szerbia
Eddig mintegy tízezren jelentkeztek egészségügyi felügyeletre Szerbiában

Péntek 18 óra óta, amióta életbe lépett Szerbiában a külföldről hazatérő polgárok egészségügyi felügyelete, ma reggelig mintegy tízezren jelentkeztek be az e-egészségügy (e-zdravlje) portálon, közölte Verica Jovanović, a Batut intézet igazgatója.

A bejelentkezők között voltak koronavírus-gyanús személyek, ebben az esetben pedig fel kell keresni a Covid-rendelőt, tette hozzá Jovanović.

Amennyiben az illető személynél nem áll fenn a fertőzés gyanúja, állapotát tíz napig figyelemmel kell kísérni, majd, ha minden rendben, kikerül a felügyelet alól.

Mindenkinek, aki nem tud bejelenkezni a portálon, fel kell keresnie háziorvosát. Az intézkedés mindenkire vonatkozik, függetlenül attól, hogy vannak-e tünetei, vagy sem.

Jovanović az RTS-nek nyilatkozva elmondta, az egész Európai Unió területén fokozódik a kockázat, a szerbiai kedvezőbb helyzet pedig a kollektív felelősségtudat és az intézkedések alkalmazásának eredménye.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A felügyelőségek megkezdték az előírt óvintézkedések betartásának ellenőrzését Szerbiában. Az elmúlt éjszaka Belgrádban 40 helyszínen tartottak ellenőrzést és 15 üzemeltető ellen indítottak szabálysértési eljárást, közölte Goran Stamenković, az egészségügyi minisztérium felügyelőségekkel megbízott...
2020. OKTÓBER 24.
[ 14:55 ]
Az Európai Ügyek Intézetének közvélemény-kutatása szerint a polgárok az összes politikus közül a legjobban Aleksnadar Vučić elnökben bíznak. A leköszönő kormány tagjai közül a polgárok leginkább Ana Brnabić miniszterelnökben (25,4 százalék) és Ivica Dačićban (18,6 százalék) bíznak, míg a többi kormánytag...
2020. OKTÓBER 23.
[ 18:40 ]
A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában három személy halt meg Szerbiában a koronavírus okozta megbetegedés szövődményei miatt, ezzel a halálos áldozatok száma 786-ra nőtt, közölte az egészségügyi minisztérium a covid19.rs honlapon. A tegnapi jelentés óta 8209 tesztet végeztek el, s 579 személynél mutatták ki a...
2020. OKTÓBER 23.
[ 18:35 ]
Beolvasás folyamatban