Szerbia
Bojan Trkulja: Jövőre már lehet hatékony és biztonságos védőoltásunk a koronavírus ellen
Betűméret:             

Bojan Trkulja, az innovatív gyógyszergyártók egyesületének tagja elmondta: reménykedhetünk abban, hogy a jövő év elején már lesz hatékony és biztonságos védőoltásunk a koronavírus ellen.

Miután a tudósoknak sikerül előállítaniuk a koronavírus elleni vakcinát, fennáll a félelem, hogy nem jut belőle mindenkinek a világon. Előbb a gazdagabb országok kaparintják meg maguknak, a többieknek jut, amennyi jut. Felmerül a kérdés, hogy van-e alapja az ilyen szalagcímeknek és az általuk keltett félelemnek.

Trkulja a Belgrádi krónika vendégeként elmondta, hogy jelenleg a járvány közepén járunk, és amikor fertőző betegséggel van dolgunk, akkor elmondhatjuk: senki sincs biztonságban, amíg nincs mindenki biztonságban.

„Ez azt jelenti, hogy nem lehet megoldani a pandémia kérdését, ha csak a gazdag és fejlett országok polgárai kapják meg a védőoltást, mert ez számukra sem lenne elegendő. Le kellene zárni a határokat, nem lenne kereskedelem és a gazdaság sem tudna úgy működni, mint a pandémia előtt”, mondta Trkulja.

Éppen ezért indítottak be bizonyos mechanizmusokat, hogy lehetővé tegyék a vakcina megvásárlását minél több ország számára, függetlenül azok vásárlóerejétől, tette hozzá Trkulja.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ana Brnabić, a szerb parlament elnöke ma úgy döntött, hogy elfogadja a Szerbia az erőszak ellen és a NADA koalíció köré tömörült ellenzék követelését, és június 2-án tartják meg a belgrádi, valamint az összes többi helyhatósági választást. Mint mondta, vasárnap írják ki a helyhatósági...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 13:55 ]
Előállították a koszovói rendőrség négy tagját szerdán a közigazgatási átkelőnél tartott ellenőrzés során, egyiküket bent tartották, erősítette meg a Tanjugnak a szerbiai belügyminisztérium. „A koszovói rendőrség négy tagját előállították, egyikőjüket – a rendőrség igazgatójának helyettesét – bent...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:48 ]
Christopher Cavoli, a NATO európai haderőinek legfelsőbb parancsnoka és az amerikai hadsereg európai parancsnokságának vezetője elmondta: a NATO úgy döntött, hogy megerősíti a tartalékos erőket Koszovóban (KFOR) és Bosznia-Hercegovinában (EUFOR Altea misszió). „Miután teljeskörű vizsgálatot folytattunk a KFOR-ban, arra...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban