Szerbia
Vučić: A legszigorúbb büntetések azoknak, akik nem tartják be a védintézkedéseket
Az egészségügyi dolgozók 10 ezer dináros egyszeri segélyt kapnak

A mai a legnehezebb nap Szerbia számára az új fertőzöttek számát tekintve, ez a szám minden kétséget kizáróan át fogja lépni az 1.200-at, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök és hozzátette: nem beszéltek új intézkedések bevezetéséről, de bejelentette, hogy a legszigorúbban megbüntetik azokat, akik nem tartják be a már meghozott intézkedéseket.

Vučić bejelentette továbbá, hogy mind a 120 ezer egészségügyi dolgozó 10 ezer dináros egyszeri segélyt kap, január elsejétől pedig a legnagyobb béremelésre számíthatnak a közszférában.

Az államfő elmondta, hogy a szerbiai helyzet még nem ad okot a pánikra, de aggodalomra igen, mivel egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre.

Hiányt fogunk szenvedni orvosokban és egészségügyi dolgozókban, ezért megbeszéltük, hogy felgyorsítjuk a szakorvosok, aneszteziológusok és a belgyógyászok képzését, akik a lélegeztetőgépen lévő páciensekkel tudnak törődni, emelte ki Vučić.

A sajtótájékoztatón elmondta továbbá: a világ és a régió többi országához képest, még mindig ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetett, de komolyabban kell vennünk a már meglévő intézkedések betartását.

Miután találkozott a szerbiai covid-kórházak igazgatóival, az államfő kiemelte: fontos, hogy mindannyian, együttes erővel vegyük fel a harcot a növekvő számok és a fertőzés terjedése ellen, hogy biztosítani tudjuk az egészségügyi rendszer működését.

„A helyzet főként Belgrádban és Kragujevacon súlyos‟, tette hozzá Vučić.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Felrobbant egy hegesztőpalack a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) belgrádi épülete melletti parkoló területén pénteken, egy ember életét vesztette, egy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült - számolt be róla az RTS. A hegesztőpalack akkor robbant fel, amikor a közszolgálati média...
2020. DECEMBER 4.
[ 13:53 ]
Az elkövetkező tíz napban még egy-egy minimálbért kifizetünk a leginkább érintett ágazatok dolgozóinak, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. Hozzátette, ez az utazási irodák, az autókölcsönzők, a vendéglátó- és a szállodaipar 72,5 ezer alkalmazottjára vonatkozik. „Ez nagy segítség, ma meghozzuk az...
2020. DECEMBER 4.
[ 11:00 ]
A szerb kormány mai ülésén elfogadta a válságstáb által javasolt legújabb intézkedéseket annak érdekében, hogy megóvják a lakosság egészségét a koronavírus-fertőzéstől. A vendéglátóipari objektumok, vagyis a kávézók, éttermek, bárok és éjszakai klubok nem dolgoznak pénteken 17 órától hétfőn reggel 5...
2020. DECEMBER 3.
[ 17:29 ]
Beolvasás folyamatban