Szerbia
Este kilenc és reggel öt között nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek Szerbiában

A szerb kormány mai döntése értelmében a vendéglátóhelyek, a kávézók, az éjaszakai klubok, az éttermek, valamint a bevásárlóközpontok és az üzletek este kilenc és reggel öt óra között nem tarthatnak nyitva, közölte Ana Brnabić miniszterelnök.

Kivételt képeznek a gyógyszertárak, a benzinkutak, de azoknak is csak a tankolásra szolgáló része, a házhoz szállítással is foglalkozó helyek, valamint az ipar harmadik műszakban is dolgozó ágai.

Az intézkedés november 17-én, kedden lép életbe, s 15 napig, vagyis december 1-jéig lesz érvényben, amikor ismét megfontolják az intézkedéseket, pontosított a kormányfő.

Brnabić arról is beszélt, hogy a kormány jelenleg nem gondolkodik a kijárási korlátozáson, ami a koronavírus elleni küzdelem következő lépése lenne. Hozzátette, fontolóra veszik, hogy szabadtéren is kötelező legyen a maszk viselete, s azt üzente, mindenki tegye fel a maszkot, ha nem lehet betartani a kellő távolságot.

Az iskolák továbbra is úgy müködnek ahogy eddig is, mondta a miniszterelnök, s hozzátette, a gyerekek az iskolában vannak a legnagyobb biztonságban, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közel 200 új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2021. JÚLIUS 25.
[ 16:32 ]
Az állam további 20 euró támogatást folyósít a polgároknak decemberben, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. A nyugdíjasok szeptemberből decemberig 100 eurót kapnak az államtól, a többi állampolgár pedig, aki jelentkezett, decemberben újabb 20 eurót, tehát összesen 50 eurót kap majd, de azok a polgárok, akik nem...
2021. JÚLIUS 25.
[ 10:59 ]
A Kraljevo közelében található Polumir településnél ma 13 óra 35 perckor kisiklott egy személyvonat és sziklának ütközött. A Rudnica-Kraljevo vonalon közlekedő vonatot ért baleset során senki sem sérült meg. Az említett szakaszon jelenleg szünetel a vasúti forgalom. (B92.rs)
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:56 ]
Az utóbbi 24 óra folyamán Szerbiában 8596 tesztelt személyből 249 bizonyult pozitívnak, a koronavírus szövődményeiben öt ember vesztette életét. Lélegeztetőgépen kilenc páciens van jelenleg. Emlékeztetőül, tegnap 8853 teszt elvégzését követően 202 pozitív személyt regisztráltak Szerbiában. Vajdaságban is...
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban