Szerbia
Este kilenc és reggel öt között nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek Szerbiában

A szerb kormány mai döntése értelmében a vendéglátóhelyek, a kávézók, az éjaszakai klubok, az éttermek, valamint a bevásárlóközpontok és az üzletek este kilenc és reggel öt óra között nem tarthatnak nyitva, közölte Ana Brnabić miniszterelnök.

Kivételt képeznek a gyógyszertárak, a benzinkutak, de azoknak is csak a tankolásra szolgáló része, a házhoz szállítással is foglalkozó helyek, valamint az ipar harmadik műszakban is dolgozó ágai.

Az intézkedés november 17-én, kedden lép életbe, s 15 napig, vagyis december 1-jéig lesz érvényben, amikor ismét megfontolják az intézkedéseket, pontosított a kormányfő.

Brnabić arról is beszélt, hogy a kormány jelenleg nem gondolkodik a kijárási korlátozáson, ami a koronavírus elleni küzdelem következő lépése lenne. Hozzátette, fontolóra veszik, hogy szabadtéren is kötelező legyen a maszk viselete, s azt üzente, mindenki tegye fel a maszkot, ha nem lehet betartani a kellő távolságot.

Az iskolák továbbra is úgy müködnek ahogy eddig is, mondta a miniszterelnök, s hozzátette, a gyerekek az iskolában vannak a legnagyobb biztonságban, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Noha az orvosok már nagyon várják a covid-19 elleni védőoltást, mivel úgy vélik, hogy ez az egyetlen szer, amellyel ki lehetne irtani a koronavírust, a szerbiai polgárok hozzáállása a vakcinációhoz már nem olyan lelkes. Egy belgrádi felmérés szerint a fővárosban élő lakosok mintegy 45 százaléka még nem döntötte el,...
2020. DECEMBER 3.
[ 10:00 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma közölte, hogy négy hónap alatt felépült a kórház, amelyet a koronavírus-fertőzöttek vehetnek igénybe Batajnicán, és azt üzente, hogy Szerbia le fogja győzni a koronavírust. Mindezt a budućnostsrbijeav Instagram-profilon közölte egy fénykép kíséretében, amelyen időrendi sorrendben...
2020. DECEMBER 2.
[ 21:23 ]
Az állami költségvetésből valamivel több mint 1,5 milliárd dinárt, azaz mintegy 13 millió eurót fizettek ki támogatásként az egészségügyben, valamint a szociális intézményekben dolgozók számára. Az alkalmazottak fejenként 10 ezer dináros támogatást kaptak, adta hírül az RTV. Az egészségügyi dolgozók mellett a...
2020. DECEMBER 2.
[ 18:52 ]
Beolvasás folyamatban