Szerbia
Két bűnbanda is pénzt kínált Dér Csabának, hogy ölje meg a szerb elnököt?

A szerb bulvársajtó szerint Dér Csaba csantavéri bérgyilkos azt vallotta Budapesten, az ellene folyó büntetőeljárás során, hogy két szerbiai bűnbanda is fel akarta bérelni, hogy végezzen Aleksandar Vučićtyal.

A Kurir napilap a magyar rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Dér a napokban árulta el ezt egyik kihallgatása során. A lap hozzáteszi, hogy a mosolygós gyilkos néven is emlegetett bűnöző, aki a bérgyilkosságokat hidegvérrel, szinte mosollyal az arcán hajtotta végre, azután vallott minderről, hogy a szerb államfő kíméletlen harcot hirdetett a szervezett bűnözés, a bűnbandák ellen.

Orhan Dragaš, a Nemzetközi Biztonsági Intézet igazgatója szerint Vučić hazai és nemzetközi szerepe sokakat zavar, ezért a szerb és a magyar hatóságoknak fel kell számolni azt a hálózatot, amely veszélyeztetni akarja az államfő biztonságát. Vučić évek óta a régió vezető politikai személyisége, s gátat jelent sokak politikai, üzleti, talán még katonai céljai megvalósításának is, mondja Dragaš.

Ljuban Karan, egykori katonai hírszerző szerint a napvilágra került információ riasztó. Függetlenül attól, hogy kicsoda Dér Csaba, s hogy el lehet-e hinni valamennyi szavát, ebben a helyzetben komolyan kell venni minden mondatát. Az államfő kíméletlen harcot hirdetett a maffia ellen, ezért a szervezett bűnözői csoportok célpontjává vált. Karan egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Dér Csabának is pénzt kínáltak egy merénylet végrehajtásáért.

A lap megkeresésére Aleksandar Vučić is megerősítette, hogy tud arról, hogy megpróbálták felbérelni Dért az ő meggyilkolására. Mint fogalmazott, nem fél, s nem érdekli, hogy ki mit akar csinálni, mert tudatában van annak, hogy amit elnökként tesz, az jó Szerbia népének.

A szerb elnököt gyakran fenyegetik meg a világhálón is, s a rendőrség komolyan veszi ezeket a bejegyzéseket. A héten például egy ilyen fenyegetés miatt tartóztattak le egy 30 éves paraćini férfit.

Dér Csaba budapesti kihallgatásai során nem először említette meg Aleksandar Vučić nevét. Egy-két hete kérte a magyar hatóságoktól, hogy ügyében tanúként idézzék be a szerb államfőt, mert mint fogalmazott, az igazán sokat tud a szerb maffiáról.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
XY
2020. NOVEMBER 22. [ 16:34 ]

Kedves Lazio,Ön most D.Cs.-ról,vagy AV-ről beszél?Mindkettőre ráillik,amit leirt….


Lazio
2020. NOVEMBER 20. [ 14:55 ]

Egyáltalán miért foglalkozik továbbra is a sajtó ezzel a hazudozós rajzfilmfigurával ? Előbb-utóbb valamiféle hőst fognak faragni ebből, a pénzért bárkit gyilkoló, embernek aligha nevezhető élőlényből.


Noha az orvosok már nagyon várják a covid-19 elleni védőoltást, mivel úgy vélik, hogy ez az egyetlen szer, amellyel ki lehetne irtani a koronavírust, a szerbiai polgárok hozzáállása a vakcinációhoz már nem olyan lelkes. Egy belgrádi felmérés szerint a fővárosban élő lakosok mintegy 45 százaléka még nem döntötte el,...
2020. DECEMBER 3.
[ 10:00 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma közölte, hogy négy hónap alatt felépült a kórház, amelyet a koronavírus-fertőzöttek vehetnek igénybe Batajnicán, és azt üzente, hogy Szerbia le fogja győzni a koronavírust. Mindezt a budućnostsrbijeav Instagram-profilon közölte egy fénykép kíséretében, amelyen időrendi sorrendben...
2020. DECEMBER 2.
[ 21:23 ]
Az állami költségvetésből valamivel több mint 1,5 milliárd dinárt, azaz mintegy 13 millió eurót fizettek ki támogatásként az egészségügyben, valamint a szociális intézményekben dolgozók számára. Az alkalmazottak fejenként 10 ezer dináros támogatást kaptak, adta hírül az RTV. Az egészségügyi dolgozók mellett a...
2020. DECEMBER 2.
[ 18:52 ]
Beolvasás folyamatban