Szerbia
Szerbiában keddtől lépnek életbe az újabb járványügyi megszigorítások

A szerb kormány szombaton elfogadta a köztársasági válságtörzs által pénteken javasolt újabb járványügyi szigorításokat, amelyek keddtől lépnek életbe, egyelőre tíz napon át.

A kormányrendelet értelmében keddtől a kávézók, éttermek, bárok, klubok, fogadóirodák, bevásárlóközpontokban lévő üzletek 18 óráig tarthatnak nyitva. Szigorítottak a maszkviselés szabályain is, zárt helyiségben kivétel nélkül mindenhol kötelező a viselete, nyílt térben pedig mindazokon a helyeken, ahol nem lehet elkerülni a kontaktust, vagyis az utcákon is. Változott a gyülekezés szabályozása is. Keddtől legfeljebb öt ember gyűlhet össze úgy zárt, mint nyílt térben. Ezen rendelkezés alól kivételt képeznek a gyárak illetve vállalatok, az oktatási intézmények, az üzletek, bevásárlóközpontok, amelyekre továbbra is az vonatkozik, hogy minden bent tartózkodónak biztosítani kell a 4 négyzetméteres teret, vagyis az egymástól való 2 méter távolságot.

Az autóbuszokban, vonatokban szigorúbban fogják ellenőrizni a maszkviselést, illetve meghatározzák a szállítható utasok számát is, ami az adott járműben szállítható utasok fele.

Az elkövetkezőkben szigorúbban fogják ellenőrizni a házi karantén betartását, valamint az egyéb járványügyi előírásokat is.

Az új intézkedések egyelőre keddtől 10 napon át lesznek érvényesek, amikor is az aktuális járványügyi helyzettől függően fogják őket eltörölni, meghosszabbítani vagy esetleg tovább szigorítani. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Noha az orvosok már nagyon várják a covid-19 elleni védőoltást, mivel úgy vélik, hogy ez az egyetlen szer, amellyel ki lehetne irtani a koronavírust, a szerbiai polgárok hozzáállása a vakcinációhoz már nem olyan lelkes. Egy belgrádi felmérés szerint a fővárosban élő lakosok mintegy 45 százaléka még nem döntötte el,...
2020. DECEMBER 3.
[ 10:00 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma közölte, hogy négy hónap alatt felépült a kórház, amelyet a koronavírus-fertőzöttek vehetnek igénybe Batajnicán, és azt üzente, hogy Szerbia le fogja győzni a koronavírust. Mindezt a budućnostsrbijeav Instagram-profilon közölte egy fénykép kíséretében, amelyen időrendi sorrendben...
2020. DECEMBER 2.
[ 21:23 ]
Az állami költségvetésből valamivel több mint 1,5 milliárd dinárt, azaz mintegy 13 millió eurót fizettek ki támogatásként az egészségügyben, valamint a szociális intézményekben dolgozók számára. Az alkalmazottak fejenként 10 ezer dináros támogatást kaptak, adta hírül az RTV. Az egészségügyi dolgozók mellett a...
2020. DECEMBER 2.
[ 18:52 ]
Beolvasás folyamatban