Szerbia
Dačić: Racionálisan Koszovóról
Betűméret:             

Albán részről évek óta általános politikai zűrzavar uralja a koszovói politikai színteret, de ez alibit is jelent számukra ahhoz, hogy ne teljesítsék a párbeszéd során megbeszélteket, jelentette ki Ivica Dačić házelnök, hozzátéve, hogy Irinej pátriárkával észszerűen lehetett Koszovó és Metóhia kérdéséről beszélni.

Joseph Biden amerikai elnökké való megválasztása nem fogja megváltoztatni a koszovói realitásokat, mégpedig azt, hogy egyes pristinai tisztségviselőket bűncselekményekkel vádolnak, nyilatkozta Dačić a Pink TV-nek.

Hozzátette, az egyház számára Koszovó kérdése olyan valami, amihez nem lehet hozzányúlni, ezért nehéz racionális módon beszélni olyan dolgokról, amelyek valami módon Szentírásnak számítanak, Irinej pátriárka viszont olyan ember volt, akivel reálisan lehetett beszélni minden problémáról, hiszen ő maga kérte ezt, mondta Dačić.

A Ferenc pápával való találkozásokról elmondta, a katolikus egyházfő mindig üdvözölte Irinej pátriárkát, holott soha nem találkoztak. Dačić sajnálatosnak nevezte, hogy nem sikerült összehozni a találkozót.

A szerb házelnök arról is beszélt, hogy a parlamentnek a koronavírus-járvány ideje alatt is működnie kell, óvatosnak kell lenni, be kell tartani a szigorú intézkedéseket, s egyúttal felszólította a polgárokat, hogy felelőtlen viselkedéssel ne kockáztassák saját, családtagjaik és mások életét. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
XY
2020. NOVEMBER 23. [ 15:43 ]

Ha ti racionálisan gondolkodnátok erről a témáról,már régen hagytátok volna a fenébe ezt a pénznyelő Koszovót....


Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban