Szerbia
Belgrád: 300 iskolaigazgatót jelentettek fel, mert maszkviselésre kötelezték a diákokat

Belgrádban több mint 300 általános és középiskola igazgatóját beperelték, mert arra kötelezték a tanulókat és a tanárokat, hogy viseljenek maszkot az iskolában.

Vesna Vojvodić Mitrović, a Függetlenség tanügyi dolgozók ágazati szakszervezetének tagja elmagyarázta, hogy a rendőrségi szakszervezet elnöke az összes belgrádi iskola igazgatója ellen feljelentést tett, és erre reagált azonnali hatállyal az államügyész.

Dejan Đukić, a rendőrségi dolgozók szakszervezetének elnöke által tett feljelentés alapján a belgrádi harmadik általános ügyészség azt kérte a rendőrségtől, hogy vizsgálja ki, hogy a rendkívüli helyzet folyamán, illetve az után az iskolaigazgatók betartották-e az előírásokat, és ha igen, akkor kinek a javaslatait fogadák meg, írja a Danas.

Az igazgatókat azzal gyanúsítják, hogy veszélyeztették a dolgozók és a tanulók egészségét, illetve életét. Azzal terhelik őket, hogy az egyesek szerinti „nem legitim” válságstáb intézkedéseinek betartásával megszegték az Alkotmányt, az ideiglenes szerb parlament döntéseit és az Egészségügyi Világszervezet álláspontját, amely „megerősítette, hogy a maszkok nem védenek a vírustól”.

A feljelentésben megkérdőjelezik a válságstáb legimitiását is.

Dejan Nedić, a szerbiai iskolaigazgatók szövetségének elnöke és a belgrádi Második Közgazdasági Iskola igazgatója szerint az igazgatók elleni feljelentés lekicsinylő és megalázó. Bejelentette továbbá, hogy találkozni fog Branko Ružić oktatási miniszterrel, akinek a támogatására számít. Azt is bejelentette, hogy az említett rendőrségi szakszervet elnöke ellen viszontkeresetet nyújtanak be.

Miloš Bjelanović, a zimonyi gimnázium igazgatója elmondta, hogy ő azok szerint az intézkedések szerint járt el, amelyeket az oktatási minisztérium írt elő.

Vesni Vojvodić Mitrović szerint szokatlan az ügyészség ilyen gyors reakciója, főként azért, mert az ügynek teljesen abszurd dolgokon alapszik.

Ha az ügyészség úgy véli, hogy a bűnvádi feljelentés megalapozatlan, akkor elvetheti azt. A Politika kérdésére, hogy miért nem vetették el azt a feljelentést, amelyben elhiteltelenítik a válságstábot, az iskolaigazgatókat pedig azzal vádolják, hogy veszélyeztetik a diákok egészségét, az ügyészség közölte: a feljelentésben szereplő állításokat le kell ellenőrizni. (Danas, Politika)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2020. NOVEMBER 28. [ 10:19 ]

A nemakarásnak nyögés szenvegés a vége.Avirus elleni itézkedéseket be kell tartani


sistvan
2020. NOVEMBER 26. [ 6:14 ]

A maszk használata hasznos .Maszkot amit házon kivül használunk ne vigyük be a szobánkba mert az sok köbméter levegöt megszür.Lábtőrlö kilincs padló fertötlenités kézmosás továbbra is szükséges otthon is.


olvasó
2020. NOVEMBER 25. [ 12:47 ]

Soros már évekkel ezelőtt nem kevés pénzt fektetett a szerbiai jogászok érzékenyítésére is. Lesznek még meglepetések.


A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:24 ]
A köztársasági válságstáb keddi ülésén elemzik az aktuális helyzetet, s majd csak akkor látják meg, hogy kell-e valamit változtatni a koronavírus elleni intézkedéseken, jelentette ki Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Janković elmondta, hogy az epidemiológusok és ő, mint immunológus, nem fogják támogatni...
2021. JANUÁR 18.
[ 10:03 ]
Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban