Szerbia
Čomić: Tavaszra a képviselők elé kerül az azonos nemű párokról szóló törvény

Gordana Čomić, az emberi és kisebbségi jogok és a társadalmi párbeszéd minisztere ma bejelentette, az év végéig elkészülnek a nemek közötti egyenlőségről és az azonos neműek párkapcsolatáról szóló törvények.

Čomić a Prva TV-nek azt mondta, decemberben párbeszédet kezdeményeznek az azonos neműek párkapcsolatáról szóló törvényről, s folyamatban van a munkacsoport megalakítása. Hozzátette, az említett két törvény a következő év tavasza előtt parlamenti eljárásba kerülhet.

„Ez nem a többség ellen irányuló jogszabály, hanem egy olyan jogszabály, amely biztosítja a társadalomban élő kisebbségek alkotmányos és az antidiszkriminációs törvényben garantált jogainak megvalósítását” – mondta Čomić.

A kérdésre, hogy hogy fog kinézni a jogszabályról szóló vita, a miniszter azt válaszolta, párbeszédet folytatnak a civil egyesületekkel és a szakmával, a kormányon belül, de a képviselőkkel is.

„Tisztában vagyok vele, hogy minden diszkriminációellenes jogszabály problémát jelent a társadalom számára, mert előítéletekkel terhelt viselkedést véd. Minden diszkriminációellenes jogszabály nehezen fogadtatható el a társadalommal” – nyilatkozta Čomić.

Hozzátette, a törvényt ellenző emberekkel is tárgyalni fognak. (Kurir.rs, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. DECEMBER 1. [ 11:15 ]

Én meg legalább a kommentelés lehetőségétől tiltanám el azokat a pszichikai fejlettség túltengéstől szenvedőket, akik mások életét, életvitelét korlátoznák beteges, kirekesztő felfogásukkal.


Alfonz
2020. NOVEMBER 30. [ 18:20 ]

A törvényben azt is bele kellene foglalni, hogy aki azonos neművel létesít kapcsolatot, az "genetikailag és pszichikailag nem eléggé fejlett" emberi példány és kötelezővé kell tenni a megfelelő gyógyítását. Azon kívül politikai tevékenységtől el kellene tiltani, mert "betegségével" kárt okoz a társadalom egészséges többségének.


A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:24 ]
A köztársasági válságstáb keddi ülésén elemzik az aktuális helyzetet, s majd csak akkor látják meg, hogy kell-e valamit változtatni a koronavírus elleni intézkedéseken, jelentette ki Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Janković elmondta, hogy az epidemiológusok és ő, mint immunológus, nem fogják támogatni...
2021. JANUÁR 18.
[ 10:03 ]
Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban