Szerbia
Holnaptól lehet online jelentkezni a koronavírus elleni védőoltásra Szerbiában

Holnaptól lehet az e-Uprava portálon keresztül jelentkezni a koronavírus elleni védőoltásra, a hét végéig pedig a belgrádi vásár épületében megnyílik az oltópont a tömeges oltáshoz, jelentette be Ana Brnabić kormányfő, hozzátéve, eddig 9300 polgár kapta meg a vakcinát.

Holnaptól online, csütörtöktől pedig telefonon keresztül is jelezheti, aki fel szeretné venni a védőoltást.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a polgárok kiválaszthatják, hogy melyik gyártó oltását szeretnék megkapni, de nyilatkozhatnak úgy is, hogy bármelyiket felvennék.

„Jelenleg négymillió ember számára elegendő védőoltásunk van, vagyis megállapodásunk van különböző gyártókkal nyolcmillió vakcinára” – szögezte le Brnabić.

Holnap 18 525 darab érkezik a Pfizer–BioNTech-féle védőoltásból, jelentette be a kormányfő, s megerősítette, hogy Kína is jóváhagyta a Sinopharm vakcinájának behozatalát Szerbiába, valamint további 500 ezer adagot várunk az orosz Szputnyik oltásból.

„Január végéig kétmillió védőoltás kellene, hogy legyen Szerbiában, februárban további 1,3-1,5 millió adagot várunk, s remélem, hogy május-június végéig befejeződhet a vakcináció, s az európai országok között az elsők között leszünk, akik ezt megtették” – húzta alá a kormányfő.

A köztársasági válságstáb holnap újra összeül, hogy megvitassa a koronavírus terjedésének megfékezésére irányuló további inrézkedéseket.

A legfrissebb adatok szerint Szerbiában az utóbbi egy napban 34 személy halt bele a koronavírus okozta megbetegedés szövődményeibe, a 10 564 letesztelt mintából 1795 bizonyult pozitívnak. Jelnleg 201 páciens van lélegeztetőgépen. (FoNet, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:24 ]
A köztársasági válságstáb keddi ülésén elemzik az aktuális helyzetet, s majd csak akkor látják meg, hogy kell-e valamit változtatni a koronavírus elleni intézkedéseken, jelentette ki Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Janković elmondta, hogy az epidemiológusok és ő, mint immunológus, nem fogják támogatni...
2021. JANUÁR 18.
[ 10:03 ]
Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban